Okuyup meslek sahibi olacak cocukları dağa kacırdılar
HDP onunde evlat nobetine devam eden Hatice Levent:
"Benim yavrum okuyacaktı, evladımın elinden kalemi aldınız, silahı verdiniz"
DİYARBAKIR - Diyarbakır'da cocukları teror orgutu PKK mensupları tarafından dağa kacırılan ailelerin HDP il binası onundeki evlat nobeti 438'inci gunune girdi. Kızını bekleyen Hatice Levent, "Benim yavrum okuyacaktı, evladımın elinden kalemi aldınız, silahı verdiniz" dedi.
Cocuklarının teror orgutu PKK mensupları tarafından kacırıldığı iddiasıyla 3 Eylul 2019'dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası onunde oturma eylemi başlatan ailelerin umutlu bekleyişi 438'inci gunune girdi. Kutahya'dan Diyarbakır'a gelen Hatice Levent, Bitlis'te universite okuyan kızı Fadime'nin teror orgutu PKK mensupları tarafından dağa kacırıldığını soyledi. Kızını okutacağını dile getiren acılı anne, teror orgutunun evladını kacırdığını vurguladı. Levent, "Bizim sucumuz acaba ne, benim yavrum okuyup bana bakacaktı. Benim evladımın elinden kalemi aldınız, eline silahı verdiniz, ne istediniz yavrumdan. Kızımı almadan buradan gitmiyorum, Fadime'mi bana verin, HDP ve PKK denilen lanetler bizim evlatlarımızdan ne istediniz. Yeter bu cektirdiğiniz zulum. Ne olur yavrum beni gorup duyuyorsan gel, kac gel devlet arkamızda, Cumhurbaşkanımız, İcişleri Bakanımız arkamızda kacın gelin. Hepiniz el ele tutun o dağlardan inin yavrum" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MURAT BAŞAL