Kayseri Muftuluğu koordinesinde hayırseverlerin katkısıyla toplanan bir tır yardım malzemesi İzmir'deki depremzedelere gonderildi.
İl Muftusu Prof. Dr. Şahin Guven, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Turkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası kapsamında toplanan yardımların bir otoparkta gercekleştirilen uğurlama toreninde, İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, hastanede tedavileri surenlere de acil şifalar diledi.

Guven, yardım tırında 2 bin gıda kolisi bulunduğunu, kolilerde bir evin acil ihtiyaclarının bulunduğunu belirten Guven, "Devletimizin ceşitli kurum ve kuruluşlarının İzmir'deki vatandaşlarımıza olan yardımları suruyor. Bizler de cam sakızı coban armağanı bir katkımız olsun istedik. Aslında hem devletimizin hem de yurt dışından millet varlığımızın bulunduğu ulkelerden, dost Musluman topluluklardan İzmir'imize yardım akıyor. Belki bizim bu gonderdiğimiz yardım cok buyuk değil ancak bir farkındalık oluşturmak icin onemli." ifadesini kullandı.
Guven, yardım tırındaki kolilerin TDV yoneticilerince oncelikle cadır kentte bulunan vatandaşlara ve gecici yerlerde barınanlara ulaştırılacağını aktardı.
Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından yardım tırı İzmir'e uğurlandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Esma Kucukşahin