AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, 'Biz millet olarak, mazlum oluruz ama asla zulmetmeyiz. Her seferinde hakkı, adaleti ustun tutarız biz. Nereye gitmişsek oralarda adaleti acığa cıkarmışız biz, elhamdulillah. O yuzdendir ki işte boyle goğsumuzu gere gere kendimizi ifade edebiliyoruz. ' dedi
Aydemir Milli Savunma Bakanlığı Butcesinde Konuştu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM Plan ve Butce Komisyonu 2021 Yılı Merkezi Yonetim Butcesi Milli Savunma Bakanlığı butcesi goruşmelerinde tespitlerini paylaştı, değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Aydemir, 'Şimdi, lider bir ulke var, zirvelere yuruyen bir ulke var. Kalemde boyleyiz, bilgiyi ifade ediyorum, kılıc da boyleyiz, elhamdulillah. Ekonomiyi tarif eden altın halinde de inşallah cok zirvelere gideceğiz. ' kaydını duştu.
Erzurum Ant Gundemi
Milletvekili Aydemir, Milli Savunma Bakanı Akar'dan ANT işletimindeki Erzurum'da bulunan boru hatlarının sivil kullanımına acılması ve yapılacak duzenlemeyle bolge ekonomisine ciddi katkı sağlanacağına işaret etti. Aydemir, Azerbaycan'ın Karabağ zaferini sulandırma yaklaşımına ve Paşinyan'ı masum, mazlum gosterme tarzına tepki gosterdi.
Aydemir'den Futbol Deyimiyle Muhalefete Tepki
Muhalefete mensup bazı milletvekillerinin Azerbaycan'ın Zaferini tahfif etmeye kalkışmalarına sert tepki veren Milletvekili Aydemir, futbola ait bir deyimi kullanarak, 'Ben profesyonel olmasa da uzun yıllar futbol oynadım. Futbolun kurallarını, futboldaki jargonları aşina olmam hasebiyle cok iyi biliyorum. Ozellikle kullanılan bir kavram var, cok da hoşuma gider: "Topa sert girmek" ya da "adama sert girmek" Mumkun mertebe adama sert girmemeye calışan bir uslubu hayatın her sahasına yansıtmaya calıştık. Futbol oynarken de kırmızı kart hic gormedik elhamdulillah Burada da siyaset yaparken adama sert girme yerine mevzuları ele almak, olaylara donuk yorum yapmak bizim esaslı yol haritamız oldu. Ara ara butce goruşmelerinde yahut da kanuni yapılanmalarda, goruşmelerde mevzudan şaşmadan sadece o mevzuya donuk aktarımlar yapmaya calışıyoruz ama oyle bir noktaya geliyorsun ki sabredemiyorsun, mecburen karşı taraftan yahut sizin tarafınızdan yapılan tespitlere ya katkı sunmak ya da karşı bir şeyler soyleme ihtiyacı duyuyorsunuz. Az once aslında hic girmeyecektim ama vicdan el vermiyor, milleti temsil ediyorsunuz, millet sizden boyle bir karşılık bekliyor, bir cevap vermeyi bekliyor. ' dedi.
Dağlık Karabağ Zaferi
Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da buyuk bir zafer elde ettiğini dile getiren Milletvekili Aydemir, ' Paşinyan diye bir adam perişan olmuş, sırtı yere gelmiş, mahvolmuş, yok olmuş, kahraman
cıkarmaya calışılıyor. ve orada, Turkler bir buyuk zafer elde etmiş Azerbaycan Turkleri, zaferi Ruslara teşmil etme, Ruslara mal etme gibi bir yaklaşım. Bunları reddetmek lazım, ne adına reddetmek lazım, hak, adalet adına reddetmek lazım. ' vurgusunda bulundu.
'Tanzim eden bir ulkemiz var'
Zafer sonrasındaki mutabakat surecinde Turkiye'nin dışlanmış gibi gosterilmeye calışıldığını, bunun bir hazımsızlık ve haksızlık olduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, ' ve burada Bakanımız gozumuzun onunde, yanımızda bire bir belgeyi, bilgiyi sunan insan ve imzayı atan insan -anlaşmaya imzayı atan insan- buna rağmen, biz orada dışlanmışız gibi bir resim ortaya konuluyor. Niye? Hazımsızlık. Şunu artık herkes kabul edecek, edilgen halden uzaklaştık, yon veren, tanzim eden bir ulkemiz var elhamdulillah. Her alanda bu boyle, hele savunma sahasında zirvelere yuruyoruz, dahası da olacak inşallah. ' diye konuştu.
Aydemir'den Irkcı Yaklaşım İfadesine Tepki
Turkiye'nin Azerbaycan'a verdiği desteğin ırkcı bir yaklaşım olarak gosterilmesine de tepki veren Milletvekili Aydemir, ' Irkcı tarzdan, elhamdulillah, fersah fersah uzak olmuşuz, sadece AK Parti icin soylemiyorum, kendi adıma da soylemiyorum, Milliyetci Hareket Partili kardeşlerim adına da soyluyorum, onları da cok yakından biliyorum, tanıyorum. Milletini sevmek, milletinin milletler camiasında mesafe almasını istemek, başka milletlere faul yapmadan onları hor hakir gormeden, bu hal uzere yurumek, millet sevgisinden, milli duruştan neşet ediyor. Biz hep bunu yaptık, bunu hayata yansıttık, onun icindir ki ben hemen hemen her konuşmamda vurguluyorum Cenab -ı Hakk'ın inayeti, nusreti bizimle beraber oluyor. ' dedi.
'Ordumuz Elhamdulillah, Şeref Levhamız'
Turk Ordusunun iki bin yılı aşan şanlı tarihinde gittiği her yere adaleti goturduğunu belirten Milletvekili Aydemir, 'Ve ordumuz elhamdulillah, şeref levhamız her haliyle, tarihte var olduğu zaman diliminden bu yana -yani, iki bin kusur yıl evvelinden bu yana- zulumle uzak yakın ilgisi olmamış, gittiği her yere adaleti taşımış bir yapı. O yuzdendir ki ilanihaye yaşayacak Allah'ın izniyle. ' takdimini yaptı.
'Mazlum oluruz ama asla zulmetmeyiz'
Milletvekili Aydemir, 'Bugun eğer Azerbaycan bir zafer, bir galebe elde etmişse zulmun yansımasını Cenab-ı Hak obur tarafa teşmil ettiği icindir. Biz millet olarak - sadece Turkiye'deki Turk milleti icin soylemiyorum, dunyada yaşayan butun bizi ifade edenler icin soyluyorum ki mazlum oluruz ama asla zulmetmeyiz. Her seferinde hakkı, adaleti ustun tutarız biz. Nereye gitmişsek oralarda adaleti acığa cıkarmışız biz, elhamdulillah. O yuzdendir ki işte boyle goğsumuzu gere gere kendimizi ifade edebiliyoruz. O yuzdendir ki gıptayla bakılan bir yapıyı ortaya koyduk. ' diye konuştu.
'Turkiye zirveye yuruyor'
Turkiye'nin 18 yıllık surecteki duruşuyla gecmişin edilgen yapısından kurtularak zirveye yuruyen etken bir duruma kavuştuğunun altını cizen Milletvekili Aydemir, 'Daha once bir donem cok edilgen bir yapımız vardı. Bir donem Efendim birileri emretsin, buyursun, biz de 'Evet Efendim.' deyip gecelim." derdik. O bitti, o hal artık muhal. Şimdi, lider bir ulke var, zirvelere yuruyen bir ulke var. Kalemde boyleyiz, bilgiyi ifade ediyorum, kılıc da boyleyiz, elhamdulillah. Ekonomiyi tarif eden altın halinde de inşallah cok zirvelere gideceğiz. O yuzden tarif ederken, tanım yaparken ehli insaf, ehli vicdan hal uzere yapalım. ' hatırlatmasında bulundu.
Tank Palet Fabrikası İddialarına Aydemir'den Sert Tepki
Konuşmasında Tank Palet Fabrikasıyla ilgili iddia ve spekulasyonlara değinen Milletvekili Aydemir, 'Konuşmacılardan birisi, o fabrikanın ortaklarından biri Sayın Cumhurbaşkanımızın teyzesinin oğlu olduğu icin ora verilmiş gibi bir kayıt duştu. Zinhar doğru bir bilgi değil, olmaz bu arkadaşlar. Yani Cumhurbaşkanımız burada yok, ben soyledim kayıtlara gecsin, kalsın. Biz onun yol arkadaşlarıyız hakkı ifade edeceğiz. Neye gore soyluyorsunuz siz? Ortaklar orta yerde. Bir adamın Guneysulu olması onun Cumhurbaşkanının teyzesinin oğlu olmasını gosterir mi? Boyle bir ahlaki yaklaşım olabilir mi? Adam Erzurumlu, Erzurum'un herhangi bir yerinde herhangi bir guzel iş yapıyor ben bunu elbette hemşehrim olarak sahiplenirim, elbette oradan pay sahibi olurum. Ama bu benim akrabam değil yani hısımlık bile yok aralarında, bırakın akrabayı hısımlık bile olmayan insanları "teyze oğlu" diye tarif edip oradaki bir başarıyı negatif hala cevirme evirme yaklaşımı. Bunları her konuşmamızda soyluyoruz ama biteviye devam ediyor. ' sozleriyle tepkisini dillendirdi.
'Ordumuz her daim kahraman ve şanlıdır'
Bir başka konuşmacının şanlı ordu tarifinin zanlı ordu haline cevrildiği yolundaki iddialarına tepki veren Milletvekili Aydemir, ' Bir başka konuşmacı "şanlı ordu" tarifimizi "zanlı ordu" haline cevirdiğimiz isnadında bulundu. Elhamdulillah her zeminde ordumuz icin "şanlı" kavramını kullanmışız. Hicbir zaman ordumuza "zanlı" yaklaşımını ongormemişiz, ortaya koymamışız. Orduyu "zanlı" edenler İşte, bir kardeşimiz burada Ergenekondan yatmış arkadaşımız. Keşke, o ifadeleri kullananlar bu arkadaşlarımız icin o gun ne duşunuyorlardı, o gun bunlar icin nasıl tarzı hayata gecirmişlerdi? Hangi mektuplara imzalar atmışlardı bir daha burada terennum etseler. İri iri konuşmak değil, herkes her şeyi biliyor ve arşivler herkesin elinin altında duruyor, bunu yapmamak
lazım.' dedi.
Aydemir'den Ordu - Millet Vurgusu
Turk Milletinin Ordu Millet olduğunu, her daim ordusuna duacı ve yanında bulunduğunu aktaran Milletvekili aydemir Yavuz Sultan Selim'e ait bir anekdotu paylaşarak, 'Destan zamanlarımızın Başbuğlarından Yavuz Sultan Selim Han şirpenceyle kıvranırken Hasan Can'a donup diyor ki: "Halim nedir? Yaranın sonu nereye gider?". Hasan Can da "Allah'la beraber olmak lazım Sultanım, Allah'la beraber olma zamanıdır." diyor tabii, o celal haliyle donup diyor ki: "Siz bugune kadar bizi kiminle beraber zannederdiniz?" Buradan mulhem, milletiz elhamdulillah, hem oyle bir milletiz ki asker milletiz. Hep ordumuzla beraber olmuşuz ve hep oyle olacağız inşallah.' diye konuştu.
Aydemir'den Erzurum Talebi
Sunumunda Milli Savunma Bakanlığı nezdinde Erzurum'a yonelik bir talebi paylaşan Milletvekili Aydemir, 'Değerli Bakanım, biz bir şeyi ozellikle sizden istirham ediyoruz: Akaryakıt ikmal ve NATO Pol Tesisleri (ANT) diye cok eşsiz bir kurumumuz var, ordumuzu ifade eden, ordumuza destek veren bir kurumumuz. Oranın Erzurum'da da bir yapısı var, orada birtakım akaryakıt aktarım boruları var, onların sivillere de acılması talebimiz vardı bizim. Daha once Fikri Işık Bakanımızla konuşmuştuk, o cok muspet yaklaşmıştı ama son kertede araya yığınla iş giriyor ve bunlar bir şekilde unutuluyor. İstirham etsek buna donuk bir muzaheretiniz olursa cok memnun oluruz. Sadece Erzurum icin değil butun Doğu Anadolu Bolgesi icin iktisadi olarak ciddi katkı sağlayacaktır. ' dedi.
'Kurt kardeşlerimiz, Turk milletinin esaslı parcası'
Konuşmasının son bolumunde Turk Milletinin Ordu'ya, Milli Savunma Bakanlığına ve Bakan Akar'a minnettar olduğunu ifade eden Milletvekili Aydemir, 'Değerli Bakanım. Ben bundan sonraki surecte de Cenab-ı Hak yolunuzu, izinizi her daim acık etsin diyorum, bunu sadece ben demiyorum Değerli Bakanım. Kurtleri addedip Kurtlerin sanki hamisiymiş, daha Hamisini de bırak kendisiymiş gibi ifade edenler, burada kullananlar var, ben uzuluyorum buna. Kurt kardeşlerimizin ozellikle size cok fazla duaları var size karşı yurekleri butunuyle acık. Elhamdulillah onlar bu milletin esaslı bir parcası Turk milletinin vazgecilmez bir parcası onlarla da ben cok yakından goruşuyorum, beraber oluyorum duaları var, Allah'ın izniyle hep başarı sizinle olacaktır. ' paylaşımını yaptı.
Tebrik
Milletvekili Aydemir, 'Son Karabağ başarısından dolayı hususen sizi, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve sizlerin şahsında Sayın Aliyevi -o da bizim Cumhurbaşkanımız- ve Azerbaycan milletini tebrik ediyorum. Butcemiz de hayır uğur getirsin, bereket getirsin. ' dedi. - ERZURUM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı