Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, uretici kadınlara verdikleri destekler yanında ilcenin bircok noktasında vatandaşları tarımsal uretime yonlendirdiklerini belirterek, Mezitli'de gercekleştirilen tarımsal faaliyetlerin dunya genelinde ses getirdiğini soyledi.
Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, Mersin Ziraat Odasında ilcede yuruttuğu tarımsal faaliyetleri anlattı. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Mehmet Guzelmansur, Cengiz Gokcel, CHP İl Başkanı Adil Aktay'la birlikte gercekleştirdiği ziyarette; Mersin Ziraat Odası Başkanı Turgut Demir ve uyelerin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Tarhan, Mezitli'de gercekleştirilen tarımsal faaliyetlerin dunya genelinde ses getirdiğini soyledi. Kadın Uretici Pazarları, Kent İci Tarım Projesi ve uretici kadınların dijital pazarlama hamlesi gibi konuları aktaran Tarhan, "Kadınlarımızı, ozellikle uretici kadınlarımızı şehre indirmemiz gerekiyor. Pazarlama ve sunma sıkıntısı olmadan kadınların ekonomik yonden ozgurleşmesine imkan tanıyacağımıza, siyasette yer almasını sağlayacağımıza inanıyorum. 9 tane kadın uretici pazarında 700 tane kadın ureticimize destek verdik. Ben buna yurekten inanıyorum. Bunun dışında internet uzerinde kadınlarımız urunlerini dunyaya pazarlama şansı buldu" dedi.
Mezitli'nin bircok noktasında vatandaşları tarımsal uretime yonlendirdiklerini ifade eden Tarhan, "Başka bir uygulamamız ise kent icerisinde boş bulunan arsaların tarımsal faaliyetlerde kullanılmasını sağladık. Belki bunun bir duzenleme ile yasal hale de getirilmesi gerekiyor. Kent icerisinde boş kalan arsalar var. Biz bu arsa sahipleri ile goruşerek buralarda Uretici Kadın Kooperatifimizle birlikte uretim yaptık. Enginarlı salep, mısır ve aromatik bitkiler gibi cok ceşitli uretimlerde bulunduk. Aynı şekilde kentlerdeki boş duran arsaların bu şekilde yerel yonetimlerin kooperatiflerin kullanımına izin vermek gerekiyor. Hem cevreye hem kente katkı sunmuş olduk. Bu tur tarımsal faaliyetimiz cok fazla. Hobi bahceleri, gonullu serası, 60 koruluk ve daha pek cok tarımsal faaliyeti kent icerisinde yapıyoruz. Bu konuda daha fazla caba sarf etmek gerektiğine inanıyorum" diye konuştu. - MERSİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı