Adana Valisi Suleyman Elban, Kozan Organize Sanayi Bolgesi'nin (OSB) geliştirilmesi konusunda calışmaların devam ettiğini soyledi.
Vali Elban, Kozan ilcesini ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu. İlk olarak Kozan Kaymakamı Şafak Gurcam'ı ziyaret eden Vali Elban ardından tarihi Hoşkadem Camiinde namaz kılarak tarihi cami hakkında bilgi aldı. Bedesten, Aşağı, Yukarı Carşı ve Mustafa Kemal Sokakta da incelemelerde bulunan Vali Elban, kentin tarihi sokaklarında Kozan Belediye Başkanı Kazım Ozgan'dan bilgi aldı.
Aşağı Carşıda ayakkabı imalatı yapan esnafı da ziyaret eden Vali Elban teknoloji karşısında el yapımı ayakkabı yapan ustaların yavaş yavaş tukendiğini belirtti.
Adana Valisi Suleyman Elban, esnaf ziyaretinin ardından Binboğa Bal Kooperatifini ziyaret etti.
Vali Elban, Binboğa Bal Kooperatifi Başkanı Emrah Zararsız'dan Turkiye'nin en buyuk ikinci bal uretim tesisi hakkında bilgi aldı. Vali Elban'a burada bal şerbeti ikram edildi.
Vali Elban, Kozan Organize Sanayi Bolgesinde bulunan meyve suyu fabrikasında Organize Sanayi Bolgesinin Kasım ayı muteşebbis heyeti toplantısına da başkanlık yaptı.
Kozan Organize Sanayi Bolgesinin geliştirilmesi konusunda calışmaların devam ettiğini belirten Vali Elban, Organize Sanayi Bolgesinde yapılan calışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.
Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Vali Elban, "Kozan ilcemize daha once ceşitli vesilelerle gelmiştik ama bugun ilk kez resmi olarak geldik. Dolayısıyla kıymetli kaymakamımızı, kaymakamlığımızı ziyaret ettik. Belediyemizi, belediye başkanımızı, emniyetimizi, jandarmamızı ziyaret ettik. Tarihi alanlarımızı gezdik. Tarihi mekanlarda yapılan calışmaları gorduk ve yapılması gereken şeyleri goruştuk. Sonra vatandaşlarımızla bir araya geldik. Hoş bir ortam oldu. Ozellikle geleneksel uretime devam eden esnaflarımızla bir araya geldik. Sonunda da Kozanımızın yuz akı olan Binboğa Bal Tesislerini gezdik. Gurur duyulacak bir tesis. Buradan da Organize Sanayi Bolgemize geldik, mevcut devam eden işlerini gorduk, eksikleri var mı onları değerlendirdik. Yapılması gereken şeyleri konuştuk. Benim icin iyi bir calışma gunu oldu. Umarım Kozan icin de verimli olmuştur diye duşunuyorum" dedi.
Adana Valisi Suleyman Elban'a ziyaretlerinde İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, İl Emniyet Muduru Doğan İnci'de eşlik etti. - ADANA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı