SAMSUN'da, koronavirus onlemleri kapsamında sigara icilmesi yasaklanan caddelerde denetim yapıldı. Sigara yasağından haberi olmayanlar uyarıldı.
İcişleri Bakanlığı koronavirus salgınının onlenmesine yonelik olarak, ozellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda sigara ictiği icin maskeyi cene altına indiren ve yanlış kullananlar icin harekete gecti. 81 il valiliğine gonderilen 'Koronavirus Tedbirleri' konulu ek genelge kapsamında, tum illerde vatandaşların ozellikle yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda sigara icmek yasaklandı. Samsun'da da polis ve zabıta ekipleri tarafından kentin en yoğun caddelerinde denetim yapıldı. Yasağın ilk gununde uygulamadan memnun olanlar kadar şikayet edenler de oldu.
'GİZLİ İCMEYE DEVAM EDECEĞİM'Genelgeyi dun akşam okuduğunu ifade eden Eyşan Terzi (38), "Gunde bir paket iciyorum, tiryakiyim ve gizli gizli icmeye devam edeceğim. Tedbirlerin daha da sıkılaştırılacağını duşunuyorum fakat etkili olacağını zannetmiyorum. Dediğim gibi ben gizli gizli icmeye devam edeceğim. Kişi kendinden bilir işi, ben bu yasağa uymayacağım, bircok kişinin de bu yasağa uyacağını duşunmuyorum" dedi.
'SİGARA KULLANSAYDIM KURALA UYMAZDIM'Sigaradan once uygulanması gereken tedbirler olduğunu ifade eden Davut Memişoğlu da (32), "Ben sigara kullanmıyorum ama kullansaydım da kurala uymazdım. Koronavirusten kaynaklı bazı yasakların, tekrar gundeme gelmesi icin getirildiğini duşunuyorum. Toplu taşıma araclarını kullanıyorum ve tıklım tıklım yolculuk yapıyoruz. Maske taksak da virusun bulaşmasına tam olarak engel olunabileceğini duşunmuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mirac ŞENTURK