DİYARBAKIR'da Ozlem Kaya (42), komşusu A.B. tarafından evinin onunde otomobille ezilerek, oldurulen kopeği 'Alex' icin hukuk mucadelesi başlattı. Actığı tazminat davasını kazanması halinde hayvanlar icin Diyarbakır'da mezarlık yaptıracağını soyleyen Kaya, "Turkiye'de hayvan mezarlığı yok ne yazık ki ama hayvanların da gomulme hakkı var" dedi.
Olay, merkez Kayapınar ilcesi Talaytepe Mahallesi'nde bulunan site icinde meydana geldi. İddiaya gore Ozlem Kaya, 3 yıl once 1 aylık safkan Maltese terrier cinsi kopek aldı. Kaya, Yenişehir ilcesinde babasından kalan evinde, 2 cocuğu ve kopeği 'Alex' ile yaşamaya başladı. Kaya, 'Alex'in rahat edebilmesi icin Talaytepe Mahallesi'nde kendilerine ait, yuksek guvenlikli giriş kattaki evlerine yerleşti. Kopeği 'Alex' icin yaşam şartları hazırlayan Kaya, 2 Ekim gunu oğlu ve yeğeniyle beraber alışverişe gitti. Kaya, eve donduklerinde 'Alex'i, aynı apartmanda oturan komşusu A.B.'nin kullandığı otomobilin altında kalarak olmuş buldu. Olay anının sitenin guvenlik kamerasına yansıyan goruntuleri de ortaya cıktı.

'BURAYI ALEX'E MEZAR EDECEĞİMİZİ DUŞUNEMEDİK'
Kopeği 'Alex'in olmesine cok uzulduğunu soyleyen Kaya, "Cocuklarım hayvanları cok seviyorlar. K9 kopeğimiz vardı. Guvenlik guclerine teslim ettik. Evde olmuyordu, cok buyuk bir kopekti. Sonra karar verdik, cocuklarla bir aylık bir bebek aldık. O bir aylık bebek bizim evimizin kucuk oğlu onunla buyudu. Daha onceki evimde gayet mutlu ve huzurluyduk. Baba yadigarı bir evdi. Bahceli guzel bir eve yerleşelim dedik, buraya taşındık. Cocuklarımın mutlu olsun, diye ama bilemedik, burayı 'Alex'e mezar edeceğimizi duşunemedik" dedi.
'SEVMEYE BİLİRSİNİZ AMA OLDURMEYİN'
Alex'in olduğu anı anlatan Kaya, "Olay anının kamera kayıtları var. 'Alex', goz gore gore eziliyor, duyarsız bir komşu tarafından. Şikayetci olmayacaktım ama komşunun 'Hakkınızı helal edin, kusura bakmayın, bir canlı ezdim, ozur dilerim' demesini bekledik. Ama bunu da yapmadı, 'Ben vicdanen rahatım' dedi. Ben yoneticiyi aradım, kamera kayıtlarını gordukten daha sonra yonetici onu alıp evime geldi. Sonra 'Elimizden geleni yaparız' dedi ama 'Ben vicdanen rahatım, bu gece rahat uyudum' dedi. Bu işte bir şey var yani rahat uyuyamaz, daha once de bir kediyi ezmişti. Kediyi de ben kurtardım, halen sitede sakat bir şekilde geziyor. Olabilir, ikinci de mi yanlış, diye duşundum. Sonra diğer kamera kayıtlarını izledim. Bilincli yapıldığını anladık. Adam hicbir şekilde umursamadı. Halen sucluluğunu bastırmak icin başka şeylerin peşinde. Bu canlılara sahip cıkmamız lazım" diye konuştu.
HAYVAN MEZARLIĞI İCİN KULLANACAK
Davanın sonunda alacağı tazminatla hayvan mezarlığı kuracağını anlatan Kaya, "Turkiye'de hayvan mezarlığı yok ne yazık ki ama hayvanların da gomulme hakkı vardır. Ondan dolayı da maddi olarak ne alırsam hepsinin tamamını hayvanlara ve hayvan mezarlığının yapılmasını istiyorum. Boyle bir projem de var. Turkiye'nin her yerinde bir hayvan mezarlığı olmalı. Onlar da eşit şekilde gomulebilmeli. En buyuk arzum bu" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Burak EMEK