Siirt Tarım ve Orman İl Mudurluğu Ilısu Barajında kacak su urunleri avcılık denetimi yapıldı. Denetimlerde 540 metre uzatma ağ ele gecirildi.
Siirt Tarım ve Orman Mudurluğu ekipleri, kacak avcılığı onlemek icin denetim gercekleştirdi. Bu kapsamda, Siirt kent merkezine 10 kilometre uzakta bulunan Ilısu Veysel Eroğlu Barajında 540 metre uzatma ağı ele gecirildi. Siirt Tarım ve Orman Mudurluğunden yapılan acıklamada, kacak avcılara yonelik kolluk kuvvetleri ve il mudurluğu olarak denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi. Acıklamada, "Siirt sınırları icerisinde bulunan Ilısu Veysel Eroğlu Barajında Tarım ve Orman İl Mudurluğu ekipleri tarafından su urunleri kontrol ve denetim programı kapsamında gercekleştirilen kontrol ve denetimlerde kacak olarak baraj icerisinde tespit edilen toplam 540 metre uzatma ağına 1380 sayılı Su Urunleri Kanunu kapsamında mulkiyeti kamuya gecirilmek uzere el konuldu. 1380 sayılı Su Urunleri Kanunu cercevesinde kolluk kuvvetleri ve il mudurluğu ekiplerince denetimler aralıksız devam edecektir. Kontrol ve denetim faaliyetleri aralıksız surecek olup kacak su urunleri avcılık faaliyetlerinde bulunan şahıslara 1380 sayılı Su Urunleri Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacak olup avcılıkta kullanılan av arac ve gereclerine el konulacaktır" denildi. - SİİRT
Kaynak: İhlas Haber Ajansı