GAZİANTEP'te talasemi major hastası İkra Budak (6), ağabeyi Mirac'tan (7) nakledilen ilik ile hayata tutundu.
Gaziantep'te yaşayan Canan (35) ve Mustafa Budak (39) ciftinin İlker (15), Mehmet (12), Mirac ve İkra adını verdikleri 4 cocuğu oldu. Anne Budak, doğumunun ardından İkra'nın ellerinde, ayaklarında ve yuzunde bazı değişiklikler fark etti. Anne, kızını cok sayıda hastaneye goturdu. İkra'ya talasemi major teşhisi koyuldu. Aileye kızlarının nakil olması gerektiği soylendi. Bunun uzerine Budak ailesi, yakınlarının bulunduğu Antalya'ya yerleşti. Yapılan araştırmalar sonunda İkra'ya uyumlu ilik kardeşlerinden Mirac'ta bulundu. Mirac'tan İkra'ya ilik nakli yapıldı. Anne naklin ardından 2 ay sureyle kızıyla birlikte hastanede kaldı. Baba Mustafa Budak da evde diğer cocuklarıyla ilgilendi. İkra, gectiğimiz gunlerde taburcu edildi.
'İLK ZAMANLAR TEŞHİS KOYULAMADI'Doğumun ardından ilk başlarda kızının hastalığını fark edemediğini soyleyen Canan Budak, "Gelişiminde yavaşlama olduğunu duşunmeye başladım. Doktora goturdum ancak ilk zamanlar teşhis koyulamadı. Daha sonra onkoloji servisine goturdumc Burada kızımın talasemi major hastası olduğunu oğrendik. Antep'te ilik nakli olamayacağını soylediler. Antalya'da yakınlarımız vardı, onların yanına geldik. Hemen tedaviye başlandı ve nakil icin ilik aranmaya başlandı. Cok şukur oğlumun iliği tuttu. İlik nakli icin o kadar cok kişi sırada bekliyordu ki oğlumun iliğinin tutması bizim icin mucize oldu" diye konuştu.
Anne Budak, "Kızımın tedavisi devam ediyor ama en zor kısmını atlattık. Ancak insan yine de tedirgin oluyor. Bu surecte Antep'te her şeyimizi bırakıp kızımızın tedavisi icin buraya geldik. Tedavi surecinde eşim de calışamayınca maddi olarak cok sıkıntı yaşadık. 4 cocukla cok zor. Eşim yeni bir işe girdi, idare etmeye calışıyoruz" dedi.İkra'ya can olan Mirac da kardeşine sarılarak, "İyileştiği icin cok mutluyum. Kardeşimi cok seviyorum" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Semih ERSOZLER