Amasya'nın Taşova ilcesinde korona virus salgını ile mucadele kapsamında Taşova Kaymakamı Mustafa Berk Celik, Covid-19 denetim ekibiyle birlikte ilce merkezinde maske, mesafe ve temizlik konusunda denetim gercekleştirdi. Denetimde fiziksel mesafe uyarısı yapan Kaymakam Celik'e vatandaşlar "Tamam dayı" diye cevap verdi.
İlcede kurulan pazar yeri ve Ataturk Bulvarı uzerinde bulunan iş yerlerini denetleyen Kaymakam ve beraberindekiler esnaflar ile sohbet etti. Kaymakam Mustafa Berk Celik ve Belediye Başkanı Bayram Ozturk dukkan dukkan gezip vatandaşları maske takması konusunda uyardı. Uyarılara rağmen bir vatandaş maskesini "Yemek yemeğe gidiyordum" bahanesiyle takmaması Kaymakam Celik'in dikkatinden kacmadı. Taksicilerle konuşan Kaymakam Celik ve Belediye Başkanı Ozturk taksicilerin şikayetlerini dinledi.

İlceye 21 km uzaklıkta bulunan Tokat'ın Erbaa ilcesinden gelen taksicilerin Taşova merkezinden yol uzerinden yolcu alıp gitmesine cozum bulamayan konuyu daha once 155'i arayarak polislere anlatmalarına rağmen sonuc alamayan taksiciler Kaymakam ve Belediye Başkanından konu hakkında yardım talep etti.
Kaymakama "Tamam dayı" diye seslendiler
Denetimler sırasında Kaymakam Celik'in vatandaşlara "Sosyal mesafeli oturun" demesinin ardından vatandaştan "Tamam dayı" diye cevap geldi. Ataturk Bulvarı uzerinde bir cay ocağı onunde oturan vatandaşlara Kaymakam Celik, "Sosyal mesafeli oturun" demesinin ardından oturan vatandaşların sandalyeleri cekerek Kaymakama "Tamam dayı" demesi kameraya yansıdı. - AMASYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı