Malatya Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan, Arguvan İlcesi'nde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Buyukşehir Belediyesi tarafından yapılan calışmaların istişaresinin yapıldığı toplantıda, onumuzdeki donemde ilceye yapılacak olan calışmalar hakkında Arguvan İlcesi Mahalle Muhtarlarıyla fikir alışverişinde bulunuldu. Gurkan'a teşekkur eden muhtarlar, ayrım yapılmadan yapılan hizmetlerin, şehirdeki birlik ve beraberlik ruhunu artırdığını soyledi.
Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan, Arguvan'da yapılan calışmaları yerinde gormek ve incelemek icin ilceyi ziyaret etti. Buyukşehir Belediyesi tarafından Arguvan İlcesi'nde yapılan yatırımları yerinde inceleyen Başkan Gurkan, daha sonra Arguvan Kultur Merkezi'nde Arguvan ilcesi Mahalle Muhtarları ile onumuzdeki donemde yapılacak calışmaların fikir alışverişinde bulunması icin duzenlenen toplantıya katıldı.
Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan'a, Arguvan İlce Kaymakamı Gokhan Dolaş, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, AK Parti, CHP, MHP ilce başkanları, mahalle muhtarları, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve ilgili şube mudurleri eşlik etti.
Mahalle Muhtarları istişare toplantısında acılış konuşmalarını yapan Arguvan Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Akoren Mahalle Muhtarı Ekrem Aslan, Mahallelerin sorunlarının cozumunde, vatandaşların refahının artırılmasında kamu hizmetlerinde istifade etmeleri konusunda mahalle muhtarları olarak yapılan muracaatların karşılanmasında Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan'ın buyuk rolu ve cabası olduğunu belirtti. Aslan, "Başkanım ilcemize yapmış olduğunuz ziyaret bizlere buyuk moral ve motivasyon sağlayarak bizleri onurlandırmıştır. Teşriflerinizden dolayı şahsım ve muhtar arkadaşlarım adına sizlere teşekkur ediyorum. Bizler hizmetin ayrım olmadan gelmesinden dolayı cok mutluyuz. Bu anlayış, şehirdeki birlik ve beraberlik ruhunu artırmıştır. İlcemiz ve mahallelerimize yapmış olduğumuz katkı ve cabalardan dolayı tekrar teşekkur ediyorum" dedi.
Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş da, iki donem Arguvan Belediye Başkanlığı gorevi icerisinde Buyukşehir Belediyesi ile daha uyumlu calışma donemi gecirdiklerini ifade etti. Arguvan ilcesinin bugune kadar gormediği hizmetleri aldığını belirten Kızıldaş, "Sayın Başkanım sizlerin ve ekibinizin Arguvan'da olması burada sorunlarımızı, bir sonraki yılın programlanmasını bizlerinde duşuncesini alarak yapmanızdaki hassasiyetinizden ve inceliğinizden dolayı buyuk mutluluk duyuyoruz. Arguvan'da ikinci donemim. Bu donem Buyukşehir Belediyesi ile daha buyuk bir uyum icerisinde calışıyoruz. Arguvan'a bugune kadar gormediği hizmetler geliyor. Sayın Başkanımızın bu konudaki tavrını tutumunu biliyoruz. Cunku bir konuşmasında şoyle demişti; 'Guneş herkesin ustune doğar, partili partisiz, fakir zengin ayırt etmeden herkesin uzerine doğar. O nedenle bizde guneş gibi olmak zorundayız' demişti. Buyukşehir Belediye Başkanımızın bu sozunu biz sadece teoride değil pratikte, uygulamada da ete kemiğe burunduğunu goruyoruz ve bundan dolayı da kendisine teşekkur ediyorum. Goreve geldiği gunden buyana hicbir parti ayrımı yapmadan tum Malatyalılara, tum ilcelere ayrımsız hizmet verdiği icin bu anlayışından ve ekibinin tutumundan dolayı gercekten teşekkur ediyoruz. Ulkemizin buna ihtiyacı var. Biz birlik ve beraberlik icinde olursak biz bu butunluğumuzu, beraberliğimizi ve birliğimizi surdurursek bu anlayışı tum Turkiye geneline yayabilirsek inanın ulkemiz daha da buyuyecektir, gelişecektir ve kalkınacaktır. Buyukşehir Belediyesinin olanaklarının sıkıntılı olduğu bir donemde hizmetin bu kadar artış gostermesi buda başta Sayın Başkanımız ve ekibinin buyuk bir başarısıdır. Arguvan'a tarihinde ilk defa bu kadar asfalt dokuldu. Gurup yollarımızın geneli bitti, mahalle yollarımız bitti. Bu calışmalardan dolayı Buyukşehir Belediye Başkanımız başta olmak uzere ekibine teşekkur ediyorum. Bizler bu hizmetleri aldıkca bu ulkeye olan bağlılığımız bu ulkeye olan inancımız daha da pekişiyor ve artıyor" şeklinde konuştu.
Arguvan İlce Kaymakamı Gokhan Dolaş ise Buyukşehir Belediyesi tarafından cok buyuk hizmetlerin yapıldığını gorduklerini belirterek, "Arguvan'ın kucuk bir ilce olmasına rağmen ihtiyaclarının yerinde tespiti amacıyla yapılan bu toplantıyı buyuk bir memnuniyetle karşılıyoruz. Buyukşehir Belediye Başkanının bu toplantıya katılım gostermesi de ihtiyacların yerinde ve zamanında tespiti icin onem arz etmektedir. Yapılan yol calışmaları bizim gibi orta olcekli bir ilce icin buyuk calışmalar. İnşallah diğer eksikliklerde Buyukşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla onumuzdeki donemde yerine getirilecektir" ifadelerini kullandı.
Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan ise Belediye hizmetleri olarak rutin yapılacak işlerin yapılacağını ancak esas olanın vatandaşın birliği, beraberliği, dirliği, duzeni ve zihinlerdeki adalet kavramının pekiştirilmesi olduğunu ifade etti. Başkan Gurkan, "Biz Arguvan'ımızı seviyoruz. Meşhur turkulerinin huznunu değil de bundan sonra coşkusunu, sevincini beste olarak da duymak istediğimizi belirtmek istiyorum. İnşallah acıların veya huzunlerin değil de sevinclerin, coşkuların bir ilcesi olmasını arzu ediyoruz. Arguvan kadim bir ilcemizdir. Kulturuyle, insanıyla, nezaketiyle, kibarlığıyla, zarafetleriyle, comertlikleriyle, misafir perverlikleriyle Arguvan'ı ben yakından tanıyorum. Bizim insanlarımızdan beklentimiz şudur; bize secimden once sordular ve dediler ki projeleriniz nelerdir. Ben o zaman dedim ki bizim projemiz insanların birlik ve beraberliğidir dedim. Yani sosyal entegrasyon projesidir dedim. Diğer işler kolay. Ama milletimizi alıştırmışlar. Rutin yapılacak olan işler tabiki yapılacak ama esas olan vatandaşın birliği, beraberliği, dirliği, duzenidir ve zihinlerdeki adalet kavramının zihinlerde pekiştirilmesidir. Yonetim olgusunun ve yonetim kademesinin insanlar arasında bu yonetim adildir, adaletlidir, eşittir, denklikle hareket eder diye zihinlerde bir fikir oluşması lazım. Bunu da yoneticiler yapmak durumundadır. Secimden once buralara geldik. Oy verip vermeme cok onemli bir hadise değil. O insanın vicdanı takdiridir. Biz buraya geldiğimizde butun dukkanlarda bizim fotoğraflarımız vardı. Biz bunu demokrasi bayramı olarak değerlendiririz. Ama demokrasinin sevgi ve barış icerisinde olması cok onemlidir. Bizim her şeyden once toplumdaki barış ve huzuru ihdas etmemiz lazım. Hangi siyasi olursa olsun siyasetci olarak eğer toplumda ikilem yaratıyorsak, toplumu otekileştirme anlayışı icerisinde hareket ediyorsak bu cok doğru bir siyaset anlayışı değildir. İnsanlar, insanların değerlerini istismar ederek kendilerini bir alan acmaya calışırlar ama biz bunlara musaade etmeyeceğiz. Hangi goruşe, hangi duşunceye mensup olursa olsun biz bunlara dikkat edeceğiz. İnsanların duygularıyla, inanclarıyla, değerleriyle istismar eden istismar politikasını bırakmamız lazım. Adaleti ve hizmeti esas alacak bir duygu icerisinde hareket edeceğiz. Goreve geldiğimizde 2 yıl icerisinde Malatya'nın hicbir yerinde yolsuz koy mahalle kalmayacak dedik. Hem yol medeniyettir denecek hem de yolsuz koy olacak, oyle mi? Su medeniyettir hayattır diyeceğiz, şehirlerimizde ve yerleşim yerinde su olmayacak, alt yapı olmayacak, kanalizasyon olmayacak, oyle mi? Bununla ilgili onumuzdeki donem icerisinde MASKİ, Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Başkanlığı ile birlikte diğer birimlerimiz icinde gecerli olmak uzere herkes gorevini en iyi şekilde yapmaya gayret edecek. İlk etapta bizim Buyukşehir'in alanları dahilinde olan yerleri yapalım daha sonrada ilce belediyelerimizin imkanlarının bazı konularda zayıf olduğunu biliyoruz ve onlara da ucuncu yıldan sonrada destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Gurkan, "Arguvan'daki insanlarımız hakikaten centilmen, kibar ve zarif insanlar. Ben sizleri seviyorum. Ben ac kalsam kendi evime yemek hazırlayın diyecek kadar Arguvan'da her evde kendimi o evin kulfeti gibi yakın hisseden bir yapım var. Onun icin bu konuda hicbir teredduttunuz olmasın. Biz burada Belediye Başkanımızla, Kaymakamımızla Arguvanımızı daha ileriye goturmek kalkındırmak icin Mustafa Kemal Ataturk'un dediği gibi muasır medeniyetin uzerine cıkarmak icin el birliğiyle gayret edeceğiz. Belediye başkanımız Arguvan'da guzel hizmetler yapıyor. Ben başkanımıza her konuda destek olduğumuzu ve olacağımızı ifade etmek istiyorum. Toplantımızın amacı yapılan calışmaları yerinde gorup incelemek. İşin buyuk kısmında ozellikle yol kısmında ve su kanalizasyon calışmaları başlatılmış. Onumuzdeki sene bunlar bitecek. Sizlerden ricam doğrunun yanında durustun yanında erdemli bir şekilde dik olacaksınız. Hakkın yanında olacaksınız. Cesaret insanları zafere, korkaklık olume goturur. Sizlerin arasında bulunmaktan dolayı onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Sıcak karşılamanı icin de sizlere teşekkur ediyorum. Hunkar Hacı Bektaşı Veli'nin dediği gibi, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte Arguvan olacağız, hep birlikte Malatya olacağız, hep birlikte Turkiye olacağız" diye konuştu.
Mahalle muhtarları ile yapılan istişare toplantısı sonrasında Arguvan Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Akoren Mahalle Muhtarı Ekrem Aslan, muhtarlar adına Arguvan ilcesinde yapılan calışmalardan dolayı Gurkan'a plaket takdim etti. - MALATYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı