TURKİYE'nin 'sağlık' temalı tek universitesi unvanına sahip Sağlık Bilimleri Universitesi (SBU) ve universite bunyesinde 5 ilde yeni kurulan tıp fakultelerinden biri olan İzmir Tıp Fakultesi'nin 2020-2021 akademi yılı acılış toreni, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Rektor Prof. Dr. Cevdet Erdol'un katılımı ile online olarak gercekleşti.
Dunyayı etkisi altına alan koronavirus tedbirleri kapsamında, Turkiye'nin 'sağlık' temalı tek universitesi unvanına sahip Sağlık Bilimleri Universitesi (S.B.U) ve universite bunyesinde 5 ilde yeni kurulan tıp fakultelerinden biri olan İzmir Tıp Fakultesi'nin acılış toreni oğrencilerin online katılımıyla gercekleşti. Koronavirus tedbirleri cercevesinde sınırlı sayıda katılımla gercekleşen torene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Rektor Prof. Dr. Cevdet Erdol, SBU İzmir Tıp Fakultesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr Enver İlhan, SBU İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doc. Dr. Mustafa Emiroğlu, SBU Dr. Behcet Uz Cocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Behzat Ozkan, SBU İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Doc. Dr. Sinem Namdaroğlu, oğretim uyeleri ile az sayıda oğrenci ve veli katıldı.
'HEKİMLİK İNSANI SEVME MESLEĞİDİR'Beyaz onluk toreninde konuşan Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Enver İlhan "Beyaz onluk giyme toreni tıp oğrencisi icin hekimlik yolunda onemli donum noktası ve hekimliğe atılan ilk adımdır. Sizler bugun burada, dunyanın en eski mesleklerinden biri olan fedakarlık, hoşgoru ve olağanustu calışma azmi ve kararlılığı gerektiren onemli bir aşamasındasınız. Ozguvenli bir şekilde kutsal ve saygın bir mesleğin ilk adımlarını atarken giydiğiniz bu beyaz onluk; saflığın, temizliğin, durustluğun, şeffaflığın, sevginin, zorluklarla mucadele etmenin, fedakarlığın ve umudun ifadesidir. Sizler; salgınlar, depremler, su baskınları, yangınlar ve diğer butun felaketlerde zarar goren insanlara yardım icin cephenin en on saflarında olacaksınız. Bu yoldaki temel ilkeniz insanlara faydalı olma uzerine kurulu olacaktır. Hekimlik, insanı sevme mesleğidir. İnsanı seviniz ve saygı duyunuz" dedi.
'MESLEĞİNİZİ İCRA EDERKEN YAPACAĞINIZ HİZMETİN ULVİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN'SBU İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doc. Dr. Mustafa Emiroğlu konuşmasında; "Sizler yeni acılan SBU İzmir Tıp Fakultesi'nde eğitim alacaksınız ama bağlı olduğunuz universite temeli 1894'te atılmış cok koklu bir kurum olup cok donanımlı eğitim kadrosuyla eğitileceksiniz. Oğrencilerimizin de bugun giydikleri beyaz onlukler insanlık tarihi kadar eski olan doktorluk mesleğinde en onemli gunleridir. Hayırlı olmasını temenni ederim" diye konuştu.SBU Dr. Behcet Uz Cocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Behzat Ozkan da konuşmasında, "Sevgili oğrencilerimiz size onerim; bu meslekte disiplini elinizden bırakmayın ve mesleğinizi icra ederken yapacağınız hizmetin ulvi olduğunu unutmayın. Bizler hocalarınız olarak gecmişi yuz yılı aşmış bu heybetli kuruluş olan SBU'nun catısı altında; sizlerin yetişmesi icin elimizden gelen tum gayreti her anlamda gostereceğimizden emin olun" dedi.Toren, Dekanlık onunde kurdele kesimiyle son buldu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı