Karabuk'te ilkokul oğrencilerinin İzmir depreminde 91 saat sonra enkaz altından kurtarılan 3 yaşındaki Ayda bebek icin yazdıkları mektuplar duygulandırdı.
30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan 6.6 buyukluğundeki depremde 91 saat sonra enkaz altından kurtarılan Ayda Gezgin (3) icin Karabuk'te ilkokul oğrencileri mektup yazdı. Birbirinden guzel cumlelerle 3 yaşındaki Ayda bebeği kardeş olarak gorduklerini ifade eden oğrencilerin mektupları duygulandırdı. Karabuk İl Milli Eğitim Mudurluğune iletilen mektuplar posta yoluyla Gezgin ailesine ulaştırılmak uzere gonderildi.
İl Milli Eğitim Muduru Nevzat Akbaş konuyla yaptığı acıklamada, "Ulkemiz bir deprem ulkesi ve bu turden acıları en derinden yaşayan cocuklarımızı korumak ve bilinclendirmek oncelikli gorevimiz. Gonuller arasında kopru kuracak bu mektuplar aynı zamanda oğrencilerimizin deprem konusundaki duyarlılığını da gozler onune sermektedir. Oğrencilerimizin o buyuk yureklerinden suzulen nağmeleri bizleri hem duygulandırmış, hem de gururlandırmıştır. Kocaman yurekli yavrularımızı sevgiyle kucaklıyorum. Onları yetiştiren oğretmenlerimize bizi biz yapan hasletlerimizi oğrencilerine aktardıkları icin teşekkur ediyor; bu vesileyle İzmir depreminde hayatını kaybeden tum vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavisi devam etmekte olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Mektubunda Ayda bebek icin kız kardeşim diyen İlkokul 3. sınıf oğrencisi Zeynep Yavuz "Merhaba kardeşim. Ben Karabuk'te yaşıyorum. Sana kucuk kız kardeşim diye sesleniyorum. Cunku artık benim kız kardeşimsin. Depremi televizyondan izledim ve cok korktum. Sen 4 gun boyunca orada nasıl kaldın? Nasıl dayandın ac susuz. Gercekten inanamıyorum. Umarım hemen sağlığına kavuşursun. Yanına gelmek, sana sarılmak, oyunlar oynamak isterdim. Ablalar kucuk kardeşlerine hep masallar okurlar. Ben de sana en sevdiğin en guzel masal okumak isterdim. Sen gercekten cok cesursun. Ben artık ablan olduğuma gore ne zaman ihtiyacın olursa yanında olmak cok isterim. O guzel yanaklarından ve gozlerinden operim" dedi.
"İcimde tarif edemediğim bir boşluk actı"
İlkokul oğrencisi Bekir Talha Oter ise mektubu yazmasının amacının icinde olan biteni Ayda bebekle paylaşmak olduğunu belirterek, "Guzel kardeşim seni beklemek ve beklerken umut etmek cok da kolay olmadı. Minicik bedeninin orada ne acılar cekmiş olduğunu duşunmek icimde tarif edemediğim belki de hicbir zaman edemeyeceğim bir boşluk actı. Bunlardan bahsedip seni uzmek istemiyorum. Biz guzel şeylerden bahsedelim. Gercekten seni bekleyen guzel gunlerden. Artık yalnız olmadığından ve senin kocaman Turkiye adlı bir ailen olduğundan bahsedelim. Sen bizim umudumuz oldun. İnşallah bizler de sana bir ışık, bir tebessum verebildiysek ne mutlu bize. Senin ve senin gibi o enkazın altından bize umut olmuş diğer kardeşlerimizin abilerimizin ablalarımızın da başlarına gelenlerden oturu cok uzgunuz. İnşallah bunları tekrarı olmayacak ve sizlerden bir an once sağlığınıza kavuşacaksınız. Seni tanıdığıma cok sevindim Ayda kardeşim benim. Artık bir kardeşim daha oldu. Biz senin hep yanındayız, Karabuk'te artık bir ağabeyin var bunu unutma" ifadelerine yer verdi. - KARABUK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı