İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, ceşitli ziyaretlerde bulunmak uzere Bilecik'e geldi. Ziyaretlerine Bozuyuk ilcesinden başlayan Akşener, esnafı dolaşarak, sıkıntılarını dinledi ve sohbet etti. Ardından kent merkezine gecerek, Belediye Başkanı Semih Şahin'i makamında ziyaret eden Akşener, calışmalarıyla ilgili bilgi aldı.
Belediye ziyareti cıkışı gazeteciler tarafından İYİ Parti İstanbul Milletvekili Umit Ozdağ'ın, HDP ve İYİ Parti'nin ortak anayasa hazırladığı yonundeki iddiaları sorulan Akşener, şunları soyledi:

[h=3]"HERHANGİ BİR ANAYASA CALIŞMASI YAPMADIK"[/h]"Biz ne HDP ile ne CHP ile ne Saadet Partisi ile herhangi bir anayasa calışması yapmadık. Hicbir arkadaşım, bilgim icinde ya da dışında, bakın bu kadar geniş soyluyorum genel başkan olarak, buna sadece HDP değil Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, başka var mıydı hatırlamıyorum bir anayasa calışması yapmadık. Daha ilginc bir şey de vardı dun, AK Parti ile de anayasa calışması yapıyormuşuz. Bir tarafta HDP ile yapıyoruz bir tarafta da AK Parti ile yapıyormuşuz. Dolayısıyla AK Parti'yle de oturup bir anayasa calışması yapmadık. Bir cumlenin icinde hem AK Parti hem HDP gectiği zaman hakikaten akıl sağlığına dikkat etmek lazım. Sayın Omer Celik, bu konuda AK Parti adına acıklama yaptı ama ben hepsi ile birlikte soyluyorum. İYİ Parti Genel Başkanı olarak soyluyorum; hicbir siyasi platform, şahıs, kişi, parti ile herhangi bir anayasa calışmamız yoktur. Nokta."
[h=3]ESNAFLA SELANİK TURKUSU SOYLEDİ[/h]Belediye ziyaretinin ardından caddede gezen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, esnaftan Yaşar Aslım ile birlikte 'Calın Davulları' adlı Selanik turkusunu soyledi. Bilecik kent merkezinin yanı sıra Osmaneli ilcesinde esnaf ziyaretleri yapan Akşener, daha sonra bolgeden ayrıldı.
[h=3]UMİT OZDAĞ'IN İDDİALARI[/h]İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETO'cu olduğunu iddia etmesinden sonra partiden ihrac istemiyle disipline sevk edilen Umit Ozdağ, Meral Akşener'in İYİ Parti'yi yeniden dizayn etme surecinde HDP ile ilgili gizli yurutulen ilişkileri hakkında da carpıcı acıklamalarda bulundu.
Her fırsatta HDP'den uzak bir imaj cizilmeye calışılan partide bizzat Genel Başkan tarafından verilen bir talimatla HDP'lilerle birlikte oturup dort ay boyunca anayasa taslağı calışması yapıldığını iddia eden Ozdağ "Bir Turk Milliyetcisi olarak utandım. Onumuzdeki gunlerde taslağı Turk kamuoyu ile butun acıklığı ile paylaşacağım. Ve Akşener'in genel secimden sonra HDP'den bahsederken neden "Kurt siyasi hareketinin temsilcisi" ifadesini kullandığını o zaman anladım" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Cafer ELMAS