71 yaşındaki TURSAB eski başkanlarından iş insanı Başaran Ulusoy, corona virusune yakalandı. Covid -19 teşhisiyle İstanbul'da ozel bir hastanenin yoğun bakım unitesinde tedavi altına alındığı belirtilen Başaran Ulusoy kimdir? Kac yaşındadır?
[h=3]BAŞARAN ULUSOY KİMDİR?[/h]10 Mart 1949 yılında Trabzon'da doğan Turk iş adamı ve turizmcidir. İlk, Orta ve Liseyi Trabzon'da okuyan Başaran Ulusoy 1970 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. 1968'de ticaret hayatına atılan Ulusoy, inşaat, muteahhitlik hizmetleri, taşımacılık, ulaşım, sigortacılık ve turizm sektorlerinde faaliyet gosterdi.
Turizm sektorunden once inşaat, taşıma, ulaşım, sigorta gibi bir dizi sektorde faaliyet gosteren Ulusoy, 1981 yılında TURSAB Yonetim Kurulu Uyesi ve Muhasip Uye olarak gorev yaptı. 1991-93 doneminde TURSAB Yonetim Kurulu Başkanlığı gorevine geldi, 3 donem aradan sonra 1999'da yeniden Başkan oldu.
TEMA Vakfı'nda Yonetim Kurulu Uyesi, Turkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nda Yonetim Kurulu Başkanı olarak calıştı.
Halen Turkiye Cevre Eğitim Vakfı Danışma Kurulu, SKAL International Klup, Turkiye Turing ve Otomobil Kurumu ve DEİK'in Yonetim Kurulu Uyesi olan Ulusoy; TOBB Turizm Sektoru Meclis Başkanı, UKTAŞ (Uluslararası Kongre Sarayı Tesisleri İşletmeciliği), Efes Kongre Merkezi-Kuşadası Yonetim Kurulu Başkanı olarak gorev yapıyor.
[h=3]BAŞARAN ULUSOY COVİD-19 OLDU MU?[/h]TURSAB'ın sosyal medya paylaşımında şu ifadeler kullanıldı; "Eski yonetim kurulu başkanlarımızdan Sayın Başaran Ulusoy'un rahatsızlanarak tedavi altına alındığını uzuntuyle oğrenmiş bulunuyoruz. Sayın Ulusoy'a acil şifalar diliyor, en kısa surede sağlığına kavuşmasını diliyoruz."