Turkiye Harp Malulu Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şubesi uyeleri, İzmir'deki depremzedelere yardımda bulundu.
Depremzede vatandaşlara destek olabilmek amacıyla Sakarya Valisi Sayın Cetin Oktay Kaldırım'ın başlattığı "Ayni yardım" kampanyasına, Turkiye Harp Malulu Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesi yonetim kurulu uyeleri 63 koli ayni yardım gonderdi.
Derneğin başkanı Gazi Mustafa Colak, yaptığı yazılı acıklamada, 1999 depremini yaşayanlar olarak 105 yıllık mazisi olan derneğin Sakarya şubesinin yonetim kurulu uyeleri şehit aileleri ve gaziler olarak, imkanları olcusunde katkı sunmayı insanlık, kardeşlik ve vatan gorevi bildiklerini belirtti.
Valiliğin anlamlı destek kampanyası karşısında, "Alan el değil, veren el olalım" cağrısı karşısında uyelerin duyarlı davrandığını ifade eden Colak, şunları kaydetti:
"Uyelerimiz, aziz şehitlerimizin saygıdeğer aileleri ve kahraman gazilerimizin kıymetli katkılarıyla 63 koli ayni yardım ile bu kampanyaya biz de bir nebze de olsa katkı sunmanın buruk mutluluğunu yaşıyoruz. İzmirli kardeşlerimizin yaralarının sarılmasına yardımcı olmak icin bu kampanyayı başlatan Valimiz Sayın Cetin Oktay Kaldırım'a, bu anlamlı yardımlaşma da katkılarını esirgemeyen, yureği vatan ve millet sevgisiyle dolu uyelerimiz, şehit ailelerimize ve kahraman gazilerimize yonetim kurulumuz adına şukranlarımı sunuyor, Yuce Allah'ın ulkemizi ve milletimizi her turlu afet ve kotulukten korumasını niyaz ediyoruz. Bu yaşanan deprem sonunda yaşamlarını kaybeden İzmirli vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / İbrahim Yozoğlu