Duzce depreminin 21. yıl donumunde deprem şehitliği doldu taştı
Yakınlarının mezarı başında dua eden vatandaşlar: "Acımız cok buyuk anlatılamaz, unutulmuyor"
Fikriye Guner: "İzmir'de yaşanan depremde de 1999'da yaşadığım duyguları yaşadım"
Kurnaz: "O gun olduk zaten bizde"
DUZCE- 12 Kasım 1999 Duzce depreminin yıl donumu nedeniyle Kaynaşlı'da duzenlenen anma torenlerinin ardından depremde yakınlarını kaybedenler mezarlıklara akın etti.
Duzce'de 12 Kasım 1999 yılında meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde yaşanan yıkım sonrasında cok sayıda can kaybı yaşanmıştı. Depremin 21. yıl donumunde depremin merkez ussu olan Kaynaşlı'da anma toreni duzenlendi. Depremde hayatını kaybedenlerin anıldığı etkinlikte hayatını kaybedenlerin yakınları, kayıpları icin dualar ettiler. İlce meydanında deprem şehitleri icin okunan mevlidin ardından depremde yakınlarını kaybedenler, Kaynaşlı mezarlığına akın ettiler. Yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek dua eden depremzedeler, acılarının hala taze olduğunu dile getirdiler.
"12 Kasım'ı hic mi hic unutamıyorum"
Depremde babasını ve abisini kaybeden Yuksel Kurnaz; "Depremde babam ile abimi kaybettim. Onlar bizim icimizde yaşıyor. Hala yaşıyorlar gibi. İzmir'deki depreme bakamadım orada da kızım yaşıyor. Ne duşuneceğimi bilemedim zaten haberimde olmamıştı. Depremin olduğunu bana birisi haber verdi. Cok korktum yanına gidemedim. 12 Kasım'ı hic yaşamamış gibi hissetmiyorum cok fena bir acı oldu bizim icin. O gun zaten yaşıyor muyuz yaşamıyor muyuz belli değildi. O gun olduk zaten bizde" şeklinde konuştu.
Depremde iki yeğenini kaybeden Hanife Şahin; "İkisi ucuncu gun bulundu. İkisi bir yerdeydi. Amca cocuklarıydı. Biri bekardı, birisi evliydi. O zaman ki belediye reisinin binasının altında bulundular. Benim yeğenlerimdi. Sokaklarda 3 gun yeğenlerimin bulunmasını bekledik. Bunları cıkardılar hic gostermediler" dedi.
"İzmir'de yaşanan depremde de 1999'da yaşadığım duyguları yaşadım"
Depremde babasını kaybeden Fikriye Guner; "Babamı kaybettim. Kahvehanesi vardı. Namazdan cıkan amcalar yanında gelirdi. 9 arkadaşıyla birlikte enkaz altında kaldılar. Cok uzgunum. Bizde yaşadık. Asla o acılar unutulmuyor ve unutulmaz. Zor gunlerdi. Cok zor ve cok acı gunlerdi. İzmir'de yaşanan depremde de 1999'da yaşadığım duyguları yaşadım. Cok uzucuydu. Zor bir zamandı" ifadelerinde bulundu.
1999 yılında yaşanan depremde eşini kaybeden Dilber Erdol; "Beyim rahmetli oldu. Aynı bugunku gibi acım taze duruyor. Depremde ben burada değildim. Sonradan geldim. İzmir'de yaşanan depremde de aynı kendimiz olduğu gibi hissettim. Cok uzgunum cok" şeklinde konuştu.
Depremde yakınlarını kaybedenler mezarlık ziyaretinin ardından evlerinin yolunu tuttu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SELCUK AKYOL