Kuşadası'nda, sergilenmesi icin Ataturk Bulvarı'ndaki sahil şeridine yerleştirilen 'Yuzen Cocuk' heykeli, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildi. Belediye Başkanı Omer Gunel, "Sanatın ne olduğunu bilmeyenler heykellere boyle zarar verebilir. Yapılan cirkin ve cağ dışı davranışı kınıyorum" dedi.
Kuşadası'nda, 5-31 Ekim tarihleri arasında Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Altın Guvercin Kultur Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) ile Mehmet Nuri Gocen Kultur Eğitim ve Sanat Vakfı iş birliğinde 1. Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu duzenlendi. Sempozyuma, 2'si Rusya'dan olmak uzere toplam 9 sanatcı katıldı. 'Kuşadası' temasıyla mermer bloklardan yontulan heykeller, sempozyum sonrasında sahil bandında sergilenmeye başlandı.

Ancak yerli ve yabancı turistlerin buyuk ilgi gosterdiği sanat eserlerinden olan 'Yuzen Cocuk' isimli heykel, vandalların saldırısına uğradı. Kuşadalı sanatcı Cağdaş Ercelik tarafından yapılan 1 metre 50 santim yuksekliğindeki heykelin burun kısmı, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce parcalandı. Heykelin tahrip edilmesi, Kuşadalı sanatseverler arasında derin bir uzuntuyle karşılandı.
"Saldırıyı kınıyorum "
Yapılan cirkin ve cağ dışı saldırıyı kınadığını belirten heykeltıraş Cağdaş Ercelik, "Kuşadası'nda doğup buyuyen bir sanatcı olarak ilk defa kendi şehrim icin bir heykel yaptım. Cocukluk anılarımdan beslenerek yonttuğum heykelin tahrip edilmesi bana tarifi imkansız bir acı yaşattı. Bu saldırı, Kuşadası gibi medeni insanların yaşadığı bir kente hic yakışmadı. Gelecek hafta Kuşadası'na gelip eserimin zarar goren yerlerini tekrar yapacağım" dedi.
" Tam bir ilkellik "
Kuşadası Belediye Başkanı Omer Gunel ise "Oncelikle Kuşadası'nın yetiştirdiği cok değerli sanatcımız Cağdaş Ercelik'in uzun uğraş ve emek harcayarak ortaya koyduğu boylesine kıymetli bir esere saldırıda bulunulması beni cok uzdu. Kuşadası gibi Turkiye'nin onemli turizm merkezleri arasında yer alan bir kentte sanata karşı boylesine cirkin bir saldırı yapılması tam bir ilkelliktir. Bizler Kuşadası'nı kultur ve sanatın başkenti yapmak icin cabalarken, bazı kendini bilmezlerin sanat eserlerine zarar vermesini anlayamıyoruz. Sorumluların bulunması ve gerekli cezaya carptırılması icin de hukuki yollara başvuracağız" diye konuştu.
"Vatandaşlar da tepkili"
Yuzen Cocuk heykelinin tahrip edilmesine Kuşadalı vatandaşlar da tepki gosterdi. Uzun suredir Kuşadası'nda yaşadığını belirten emekli oğretmen Ertan Yetiş, "Kuşadası Belediye Başkanımız Omer Gunel'in ilcemize kazandırdığı bu kıymetli eserlerden birine zarar verilmesini ben de kınıyorum. Kuşadası uzun yıllardır beklediği değişim ve gelişimi yakalamışken, adının boylesine uzucu olaylar ile gundeme gelmemesi gerekir. Umarım bu cirkin saldırıyı yapan her kimse en kısa surede bulunur" dedi. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı