Trabzonspor Kulubu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Almanya'nın Leipzig Kulubu'ne transfer olan golcu oyuncuları Alexander Sorloth'un Turkiye'ye donmesi halinde ilk hakkın Trabzonspor Kulubunde olduğunu soyledi.
Başkan Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Galatasaray ve Fenerbahce gibi kuluplerin Sorloth'u ara transferde kadrolarına katmak istediklerine yonelik basında cıkan haberlere ilişkin acıklamada bulundu.
[h=3]"EN SON PURUZ, BU MADDEDEN CIKMIŞTI"[/h]"Sorloth'un Turkiye'ye kiralık veya satılık olarak gelmesi gibi bir durum soz konusu olduğu takdirde ilk hak Trabzonspor Kulubunundur." diyen Ağaoğlu, "Trabzonspor Kulubu, bu hakkını kullandığı takdirde Sorloth, Trabzonspor Kulubunden başka hicbir kulube gidemez. Bu, uzun sure tartışılarak koydurduğumuz bir maddeydi. Hatta satışta cıkan en son puruz de diyebiliriz buna. Bu yuzden surec dahi uzamıştır." ifadesini kullandı.
[h=3]"BU HABERLERİN GERCEĞİ YANSITTIĞINA İNANMIYORUM"[/h]Sorloth'un menajerinin ismi ve ulkesinin yanlış yazıldığını da dile getiren Ağaoğlu, şunları kaydetti:
"Bu oyuncunun menajeri Norvecli Morten'dir. Sorloth, gittiği zaman belirli bir sure orada adaptasyon sorunu yaşayacağını biliyordu. 7-8 mac oynadı. Leipzig gibi takımda ilk 11 de hemen kendisine yer bulamadı diye donup başka bir takım arayışına girecek yapıda bir oyuncu değil. Sabırlı ve savaşcı bir futbolcudur. Belirli bir sure gectikten sonra Yusuf Yazıcı gibi takımda kendisine yer bulacak olup adından soz ettirecektir. Sorloth, savaşcı bir yapıya sahip oyuncudur. Ben bu cıkan haberlerin hicbir şekilde gerceği yansıttığına da inanmıyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selcuk Kılıc