İCİŞLERİ Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gonderilen genelge ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda sigara icilmesi yasaklandı. Bahcelievler'de Şirinevler Meydan'ında denetim yapan ekipler, sigara icenlere ceza kesti.
Koronavirus salgınının onlenmesine yonelik olarak İcişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak ve meydanlarda sigara yasağı başladı. Ekipler, cadde, sokak ve meydanları tek tek gezerek sigara denetimi yaptı. Bahcelievler'de Şirinevler Meydan'ında yapılan denetimlerde maskelerini indirerek sigara icenlere ceza kesildi.
"NEREDE SİGARA İCEBİLİRİM?"
Parkta sigara icerken cezai işlem uygulanan bir kişi, "Sigara kullanıyorum. Nerede sigara icebiliriz? Bunu bir acıklar mısınız? Bu sorunun cevabını kendime veremiyorum. Sigarayı nerede icmem gerekebilir? Maske varken sigara icemeyeceğim. Kural kuraldır. Uyacağız artık. Yapacak bir şey yok. Nasıl iceceğiz bunun yollarına bakacağız artık" dedi.
"İCMEDEN DURAMAYIZ"
Sigara icerken durdurulup cezai işlem uygulana bir başka kişi ise "Sigara iciyoruz. İcmesek ne yapacağız. Yasağa uyacağız. Yapacak bir şey yok. Bir care bulacağız sigara icmek icin. Biz tiryakiyiz. İcmeden duramayız" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı