Sony’nin yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5, bugun itibarıyla ABD başta olmak uzere birkac ulkede satışa sunulacak. Ancak Sony, PlayStation 5’in tanıtım birimlerini YouTuber’lara ve oyun yayıncılarına coktan gondermiş durumda.
Oyun incelemelerini paylaşıtığı ACG adlı YouTube kanalında 709 bin abonesi bulunan YouTuber Jeremy Penter, kendisine gonderilen PlayStation 5 tanıtım biriminin daha ilk testlar sırasında bozulduğunu acıkladı.
[h=2]YouTuber Jeremy Penter'ın PlayStation 5'i, daha ilk testlerde bozuldu[/h]
Penter’ın acıklamalarına gore PS5, testler sırasında oyunları harici surucude depolama ve calıştırma sırasında veri tabanını yeniden oluşturmaya calışırken sorun yaşadı. Ardından onyukleme ve ağ sorunları da yaşamaya başlayan PS5, nihayetinde tamamen kullanılamaz hale geldi.
Tahmin edebileceğiniz gibi Penter, yaşadığı problemin ardından direkt olarak Sony’nin destek ekibiyle iletişime gecti ancak tanıtım birimi tamir edilemez hale gelmiş olacak ki Sony, Penter’a yeni bir PlayStation 5 gonderdi.
Tanıtım birimleri, oyun konsollarının genellikle ilk parti urunleri olduklarından ceşitli sorunlar ortaya cıkması son derece normal. Hatta gectiğimiz donemde bir başka yayıncı da test ettiği Xbox Series X’in calışmasına rağmen ekrana goruntu yansıtmayı durdurduğunu acıklamıştı. PlayStation 5’in bazı birimlerinin gercekten de sorunlu olup olmadığını konsol satışa sunulduğunda daha acık bir şekilde gorebileceğiz.
[h=2]YouTuber'ın PlayStation 5'nin bozulduğunu acıkladığı video[/h]