Samsun'da, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ı geri alarak Ermenistan'a karşı kazandığı zafer mutlulukla karşılandı.
Kentte bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerini Turk ve Azerbaycan bayraklarıyla susledi.
Vatandaşlardan Mehmet Aydın, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Azerbaycan'ın sağladığı zaferin kendilerini mutlu ettiğini, kendi topraklarını geri almışcasına sevinc yaşadığını belirtti.
Turkiye ile Azerbaycan arasındaki topraklara Ermenistan'ın girmesini istemediğini ifade eden Aydın, "Topraklarımız aslında butundu. Tarihte bolunmuş. Aslında Azerbaycan, Nahcıvan ve Turkiye birleşik bir hat olması lazım. Tek devlet tek millet olması lazım." dedi.

Aydın, yaşadıkları mutluluğu kelimelere dokmenin mumkun olmadığını vurgulayarak, "Azerbaycan toprağına kavuştu. Nasıl Azerbaycan sevindiyse ben de oyle sevindim. Turkiye'deki SİHA ve İHA'lar olmasaydı Azerbaycan bu başarıyı alamazdı. Turkiye bu desteği vermekle Turk birliğini sağlamış oldu." diye konuştu.
Mustafa Yılmaz ise Azerbaycan'ın sağladığı zafer nedeniyle manevi duygularının kabardığını hakikatin yerini bulmasından dolayı buyuk mutluluk duyduklarını kaydetti.
"Azerbaycan bizim kardeşlerimizdir" diyen Yılmaz, "Turkiye olarak destek vermemiz cok onemli. Ermenistan gerekli dersi almıştır. Bir daha boyle işlere karışmaz. Ezanlarımızın yeniden Karabağ'da okunması manevi duygularımızı kabarttı." ifadesinde bulundu.
Tarık Balcı ise Azerbaycan ordusunun Ermenistan'ı yenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, şunları aktardı:
"Zafer inananlarındır. Zafer Allah'ındır. Azerbaycan ordusunu tebrik ediyorum. 30 yıl sonra Karabağ'da ezan okundu. Turk milleti olarak gurur duyuyoruz bu zaferden. İHA ve SİHA'lar zaferin kazanılmasında onemli rol oynadı. Ermenistan ordusu perişan edildi."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fatih Mehmet Kurkcu