Sakarya Universitesi Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (SESAM) geliştirdiği proje Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından onaylandı.
Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (SESAM) geliştirdiği proje MARKA tarafından onaylandı. Sakarya'nın imalat sanayi makine envanterinin oluşturulacağı bir proje geliştirdiklerini belirten SESAM Muduru Prof. Dr. Cağlar Ozdemir, Sakarya'da uretim surecinde kullanılan makinelerinin, Sakaryalı tum ureticiler tarafından kolaylıkla gorulebilir ve ulaşılabilir olmasını amacladıklarını belirtti.

Proje hakkında bilgi veren SESAM Muduru Prof. Dr. M. Cağlar Ozdemir, "Sakarya'nın imalat sanayi makine envanterinin oluşturulacağı bir proje geliştirdik. Projenin amacı, Sakarya'da uretim surecinde kullanılan makinelerinin, Sakaryalı tum ureticiler tarafından kolaylıkla gorulebilir ve ulaşılabilir olmasını sağlamaktır. Bu kapsamda Sakarya'nın sanayi uretim potansiyelini artırmayı hedefliyoruz. Proje sayesinde ureticilerimizin elinde olan makineler, bir internet platformuna aktarılarak gorunurlukleri artırılacaktır. Boylece uretim icin herhangi bir makineye ihtiyac duyanlar, bu platform uzerinden kimde ne makine olduğunu kolaylıkla oğrenebilecektir" dedi.
MARKA desteğini almaya hak kazanan projenin sadece SESAM ile değil, tum sanayici ve imalatcıların da desteği ile yurutuleceğini belirten Ozdemir, "Biz SESAM olarak gerekli alt yapıyı oluşturuyoruz, ancak bu proje, Sakarya'da uretim yapan herkesin desteklemesini beklediğimiz bir projedir. Oluşturacağımız internet platformuna ne kadar cok makine kaydı yapabilirsek sistem o kadar etkin işleyecektir. Sonuc olarak Sakarya'nın, sanayi sektoru acısından var olan kendi potansiyelini daha etkili ve verimli şekilde kullanmasını ve uretim kapasitesini artırmasını bekliyoruz" dedi. - SAKARYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı