Duzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen 7,2 buyukluğundeki depremde hayatını kaybedenler, şehitlikteki kabirleri başında anıldı.
Depremin merkez ussu olan Kaynaşlı ilcesindeki deprem şehitliğine gelenler, yakınları icin dua etti. Annesini, babasını veya cocuğunu kaybeden ailelerin, aradan gecen 21 yıla rağmen acılarını taze tuttuğu goruldu.

Depremde 7 yaşındaki oğlunu kaybeden Aynur Şahin, AA muhabirine, acılarının 21 seneden beri aynı olduğunu soyledi.
İzmir'de yaşanan depremin ardından afetzedeler icin her gun dua ettiklerini anlatan Şahin, "Cok zor, hicbir zaman unutamıyorsunuz. Evlat acısı cok zor. Yıllar geciyor ama acısı icinizden hic gitmiyor." dedi.
Şahin, depreme amcalarının evinde yufka yaptıkları sırada yakalandıklarını aktararak, "Cocuk da benim yanıma geldi. Ev yıkılınca enkaz altında kaldık. O kurtulamadı, ben cıktım. Bizi 40 dakika sonra cıkardılar, cocuğumun cenazesini gece cıkardılar." diye konuştu.
Depremde 2 yeğeni vefat eden Hanife Şahin de cenazelerin afetin 3. gunu bir arada bulunduğunu belirtti.
O gunlerde yakınlarının akıbetini beklerken sokaklarda yaşadıklarına değinen Şahin, kendi evlerinde yıkımın oluşmadığını kaydetti.
Babasını kaybeden Fikriye Gunay, kahvehane işleten babasının 9 arkadaşıyla enkazda kaldığını dile getirerek, "Acılar asla unutulmuyor. Cok zor gunlerdi, cok acı." ifadesini kullandı.
Bu arada, şehitliğe gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, afette hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu anıt mezar taşının onunde dua etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Urer