Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da Ermenistan'a karşı kazandığı zafer, Sivas, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kayseri'de sevincle karşılandı.
Azerbaycan ordusunun, Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak icin surdurduğu operasyonların başarıyla sonuclanması, Sivaslıları sevindirdi.
Emekli İbrahim Yokuş, Azerbaycan'ın zaferinin kendisini mutlu ettiğini belirtti.
Turkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında yer aldığını soyleyen Yokuş, "Allah'a şukurler olsun ki Turk milleti zafere ulaştı. Turkiye olarak Azerbaycan'ın her zaman yanındayız ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Azerbaycan yıllardır bunu bekliyordu, buyuk bir zafere ulaşarak buyuk bir başarı elde etmiş oldu. Azerbaycan ordusunu başarılarından dolayı tebrik ediyorum." dedi.
Umit Gulec de Azerbaycan'ın yıllardır haklı bir mucadele verdiğini ifade etti.
Turk milletinin Azerbaycan'ın yanında olduğunu vurgulayan Gulec, "Azerbaycan Allah'a şukur ustunluğunu sağladı. Turkiye olarak Azerbaycan'ın yanındayız. Biz iki devlet, bir milletiz." diye konuştu.
Lise oğrencisi İsmail Kızık ise Azerbaycan'ın başarısının Turk halkı olarak kendilerini de sevindirdiğini dile getirdi.
Azerbaycan'a destek mesajı veren Kızık, "Azerbaycan'ın haklı mucadelesinde başarıya ulaşacağına inanıyoruz. İki devlet, tek milletiz. Allah'ın izniyle her şeyi başarırız." ifadelerini kullandı.
Oğrenci Fevzi Anıl da Turkiye'nin Azerbaycan'ın her zaman yanında olduğunu vurgulayarak "Bu mucadele de hep yanında olmaya devam edeceğiz. Azerbaycan icin umutlarımızı hicbir zaman tuketmedik. Azerbaycan'ın coşkusuna bizler de ortak oluyoruz. Turk gencliği olarak Azerbaycan'ın yanındayız." ifadelerini kullandı.
Niğde
Niğde'de yaşayan vatandaşlar da Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı kazandığı zaferi mutlulukla karşıladı.
Kandemir Gokcay, Azerbaycan'ı kazandığı zaferden dolayı kutlayarak "Şimdiye kadar cabaladı, uğraştı, sonunda muradına erdi. Her zaman Azerbaycan'ın yanındayız. Tum kardeşlerimizi kutluyorum." dedi.
Azerbaycan'ı kazandığı zaferden dolayı tebrik eden Rahmi Canbolat da "Allah, nerede Musluman varsa onun yardımcısı olsun. Azerbaycan'ı tebrik ediyorum. 83 yaşındayım, bu yaşta sevincten oynayasım geliyor. Allah vatanımıza goz dikenlere fırsat vermesin." ifadelerini kullandı.
Kırşehir
Kırşehir'de de Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'da elde ettiği başarının sevinci yaşanıyor.
Emekli Mehmet Ceylan, elde edilen zafer ve sonundaki ateşkesin Azerbaycan icin cok onemli olduğunu belirtti.
Ateşkese uyulması halinde bolge halkının da mutlu olacağını ifade eden Ceylan, "Bu, herkesin yararına olur. Azerbaycanlı kardeşlerimiz kadar elde edilen sonuctan memnun oldum. Haksız bir işgal vardı, inşallah bu işgal son bulur." dedi.
Esnaf Musa Koc da 30 yıldır işgal altında olan topraklarının Azerbaycan ordusu tarafından geri alınmasını sevincle karşıladığını vurgulayarak "Bir Turk olarak mutluyum. Biz onlardan biriyiz onlar da bizden biri. Azerbaycanlı kardeşlerimizin yaşadığı mutluluktan daha cok mutluluk duydum" diye konuştu.
Ev hanımı Emine Kocak da bir Musluman ve Turk olarak Azerbaycan'ın her zaman yanında olduğunu, elde ettiği zaferden de mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Kocak, "Turk milletine bu yakışır. Musluman Turk halkına bu yakışır. Azerbaycan bizim kardeşimiz, din kardeşimiz. Cok seviniyorum." diye konuştu.
Yozgat
Yozgat'ta da Azerbaycan ordusunun, Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak icin surdurduğu operasyonların başarıyla sonuclanması sevincle karşılandı.
Kubilay Yiğiter, işgal altındaki Azerbaycan topraklarının kazanılan zaferle ozgurluğune kavuşmasından son derece mutlu olduklarını soyledi.
Yiğiter, "İki devlet bir millet olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimizin zaferini kutluyorum, inşallah daim olacak. O bolgede Ermenistan gerekli dersi cıkartmıştır, hayırlı uğurlu olsun." dedi.
Ali İhsan Şahin de Karabağ'ın ozgurluğune kavuşmasından cok memnun olduklarını belirterek "İnşallah bundan sonra devamlı ozgur kalacak. Turk milleti olarak her zaman Azerbaycan'ın yanındayız, emeği gecenlere teşekkur ediyorum." diye konuştu.
Hasan Huseyin Arslan ise yıllardır esaret altında kalan Karabağ'ın, zaferle ozgurluğune kavuşmasından mutlu olduklarını belirterek yuce Turk milletine hayırlı uğurlu olmasını dileğini soyledi.
Kırıkkale
Kırıkkaleli vatandaşlar da Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da Ermenistan'a karşı kazandığı zafer ve işgal altındaki topraklarını geri almasını mutlulukla karşıladı.
Kentte yaşayan Iraklı Turkmen İbrahim Rahman, AA muhabirine yaptığı acıklamada, her zaman Azerbaycan'ın yanında olduklarını ve onları desteklediklerini soyledi.
Rahman, "Biz tek milletimiz ve elhamdulillah Musluman'ız. Allah'ın izniyle hepimiz iyi gunde, kotu gunde birlikte olacağız. Turkiye herkese sahip cıkıyor, herkese destek oluyor. Kim olursa olsun. Yeter ki Musluman olsun. Turkiye kimseyi yalnız bırakmaz. Kim olursa olsun destek olur, sahip cıkar." diye konuştu.
Esnaf Yaşar Seki ise Azerbaycan'ın Ermenistan'ın işgali altındaki topraklarını geri almasından dolayı cok mutlu olduklarını dile getirdi.
Azerbaycan'la iki devlet tek millet olduklarını vurgulayan Seki, "Her zaman Azerbaycan'ımızın yanındayız, destekliyoruz. Azerbaycan halkı bizim kardeşimizdir." dedi.
Kayseri
Kayserili vatandaşlar da Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da Ermenistan'a karşı kazandığı zaferden ve işgal altındaki topraklarını geri almasından dolayı mutluluğunu dile getirdi.
Esnaf Mehmet İpek, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını işgalden kurtararak kazandığı zaferden dolayı son derece mutlu olduklarını soyledi.
Azerbaycan ile Turkiye'nin iki devlet bir millet olduğunu ve Karabağ bolgesindeki gelişmeleri her gun takip ettiğini belirten İpek, "Tekrar Azerbaycan'ın aldığı zaferi kutluyorum. Orası zaten Azerbaycan halkının kendi topraklarıydı. Her zaman Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız." diye konuştu.
Emekli Yaşar Eyupoğlu ise bu surecte Azerbaycan'ın galip gelmesi icin tek yurek olduklarını belirtti.
Ermenistan'ın işgalci ve katliamcı bir devlet olduğun dile getiren Eyupoğlu, "30 senedir işgal altındaki topraklar kurtarıldı ve halk da feraha kavuştu. Orası Azerbaycan'ın oz toprakları. Bu surecte Azerbaycan'ın galip gelmesi icin tek yurek olduk. Hocalı katliamı unutulmadı. Ateşkes anlaşması yaptıkları halde Ermeniler sivilleri vurdu. Batı bunu gormezden geldi." ifadelerini kullandı.
Lise oğrencisi Efekan Kocak da haberlerden ve sosyal medyadan Karabağ'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek "Bu surecte her zaman yureğim kardeşlerimizle beraberdi. Guzel bir zafer elde ettiler. Azerbaycan işgal etmedi, kendisinin olanı aldı." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Fatih Gokmen