Osmaniye Valisi Erdinc Yılmaz, kentte son zamanlarda vaka sayılarında ciddi artışlar gorulduğu soyledi.
Vali Erdinc, İcişleri Bakanlığı tarafından "Sağlık İcin Hepimiz İcin" sloganıyla Turkiye genelinde başlatılan korona virus tedbirleri kapsamında vatandaşları bilinclendirmek amacıyla gercekleştirilen denetimlere katıldı.

Adnan Menderes Bulvarı uzerinde yer alan yaşam alanlarında gercekleştirilen denetimler sırasında esnaf ve vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyetle uyulması konusunda Vali Yılmaz, uyarılarda bulundu. Denetimlerin ardından acıklama yapan Vali Erdinc Yılmaz, "İlimizde son zamanlarda vaka sayılarında ciddi artışlar gorulmektedir. Bu artışı kontrol altına almak ancak birlikte mucadele edersek mumkundur. Bu nedenle değerli Osmaniyeli vatandaşlarımızdan, kurallara uyulması konusunda hassasiyet gostermelerini ısrarla talep ediyorum. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet gostereceklerine ve bu mucadeleyi hep birlikte kazanacağımıza inanıyorum. Kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkur ediyorum" diye konuştu.
Denetimlere Vali Erdinc Yılmaz'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Muduru Ahmet Selcuk Okumuş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, İl Sağlık Muduru Dr. Hasan Oznavruz, kamu kurum ve kuruluşları il mudurleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Ayrıca Vali Yılmaz, denetimler sırasında karantinada olan vatandaşlarla da evlerinin balkonundan goruşerek sağlık durumları hakkında bilgiler aldı. - OSMANİYE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı