Serie A ekiplerinden Lazio'nunforveti Ciro Immobile'nin koronavirus testinin pozitif cıkmasının ardından ilk 11'de forma şansı bulmaya başlayan Vedat Muriqi, gol pozisyonlarındaki etkisiz goruntusu ile İtalyan basını ve Lazio taraftarının eleştirisini toplamıştı.
Kosova ile Arnavutluk arasında oynanan hazırlık macında gol atan Vedat Muriqi ulkesinin basınına carpıcı acıklamalarda bulundu
[h=3]"HER GUN DAHA İYİ OLUYORUM"[/h]Milli takımı ozlediğini soyleyen Muriqi, "Kendimi cok iyi hissediyorum. Milli takım formasını cok ozlemiştim. Buraya her donuşumde heyecanlanıyorum. Fiziksel ve psikolojik olarak daha iyiye gidiyorum ve gelecek maclarda en iyi Vedat'ı sergileyeceğim" dedi.

[h=3]"GOLLERİM GELECEK"[/h]Sezon başında Fenerbahce'den Lazio'ya transfer olan Muriqi, yeni kulubuyle ilgili konuşurken, "Psikolojik olarak 1-2 ay zorluk yaşadım. Oradaki baskıdan dolayı değildi, sakatlığım vardı. Ardından koronavirus geldi. Fenerbahce ve Lazio'da hazırlık donemlerini kacırdım. Şu anda her gun daha iyi hissediyorum. İtalya'ya alışmam, dilini oğrenmem, daha once alıştığımdan tamamen farklı ve yeni bir kulture uyum sağlamam gerekiyor. Sadece zamana ihtiyacım var. Lazio'da goller atamadım ama inanıyorum ki alıştıkca goller de gelecek" sozlerini kullandı
Gectiğimiz sezon Fenerbahce'de gosterdiği 17 gol 7 asistlik performansla 17.5 milyon euro bedelle Lazio'ya transfer olan Muriqi, yeni kulubunde oynadığı 7 macta gol veya asist katkısı yapamadı.