Van'ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, "Kırsal kesimlerde semt sahaları yapmak ve orada genclerle top oynamak hep hayalimdir" dedi.
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda gazetecilerle sohbet eden Aslan, goreve geldiği gunden beri yaptığı calışmalara değindi. Sosyal belediyecilik anlayışı cercevesinde hizmetlerine aralıksız devam ettiklerini ifade eden Aslan, sportif faaliyetlerle ilgili de bircok proje geliştirdiklerini soyledi. Kırsal kesimlerde semt sahaları oluşturmanın hep hayali olduğunu vurgulayan Aslan, "Ben sporu cok seviyorum. 30 kırsal mahallemizde semt sahası yapıyoruz. Şu anda 15 mahallede yer problemini cozduk ve inşa calışmaları başladı. Biz 12-16 yaş, 16 ve uzeri diye 38 takımlı futbol ligi kurduk. Benim hayalim her koyde takım kurmak. Bu pandemi olmasaydı, koylere gidip mac yapacaktım. Yine kızlarımıza yonelik de takımlar kuracağız. Voleybol ve basketbol ligi yapacağız. Spor akademimizdeki bircok oğrencimize spor malzemeleri verdik. Bunların icerisinde bir sporcu bile cıksa, bir tanesinin bile dunyası farklı bir şekilde değişse, bu her şeye değer. Ayrıca 13 branşta cok başarılı ve yetenekli arkadaşların ulusal ve uluslararası turnuvalarda her turlu masraflarını biz karşılayacağız. Ben cok daha guzel olacağını duşunuyorum. Hayalim onlarla her hafta mac yapmaktı ama maalesef pandemiden dolayı biraz gec kaldık" dedi.

"Umarım en kısa surede Kapıkoy Sınır Kapısı acılır"
Kapıkoy Sınır Kapısı'nın Van ekonomisi acısından cok onemli olduğunu kaydeden Başkan Vekili Aslan, sozlerini şoyle surdurdu:
"Van halkının en buyuk beklentisi Kapıkoy'un acılması ve İranlıların gelmesidir. Van Ticaret ve Sanayi Odası da her defasında ifade ediyor. Onların da cok buyuk talebi var. Vali Bey'de ekibiyle birlikte esnafımızın talebini bakanlığa iletti. İran'da virus ne aşamada, verileri doğru acıklıyorlar mı bilmiyoruz. Devlet o yuzden kapıyı kapatarak onlem aldı. Ama İranlılar da Van'ımızın bir gerceği. İranlı turistler Van ekonomisinin adeta bel kemiği. Kafesinden restoranına, mağazasından tur şirketine, otelcisine kadar herkesin ortak talebi kapının acılmasıdır. Umarım en kısa surede acılır."
Toplantı, soru cevap ile sona erdi. - VAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı