Gorevinden af talebi Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın babası Yazar Sadık Albayrak, son gunlerde ailesine yonelik dillendirilen iddialara cevap verdi.
Yeniakit.com.tr'ye konuşan Sadık Albayrak, oğlu Berat Albayrak'ın bakanlık gorevini bırakması sonrası haklarında cıkan haberlerle ilgili, "Son gunlerde ailem ve cocuklarım hakkında en alcak iftira ve karalamalara tevessul edilmektedir. Bu vicdandan, izandan, insaftan yoksun bir vaziyettir. Bizler dunyevi makam ve mevkilerle değil; duruşumuzla, fikirlerimizle ve memleketimize hizmetle var olma gayesi guden insanlarız. Bir dava partisi olan AK Parti'nin ve muhterem Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmaktan vazgecmemiz mumkun değildir. Masa başında sahte fitne haberleri uretenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır." dedi.

[h=3]"COCUKLARIM HAKKINDA İFTİRA VE KARALAMALARA TEVESSUL EDİLMEKTEDİR"[/h]Sadık Albayrak şu acıklamalarda bulundu: "Son gunlerde şahsım ve ailem hakkında yayılan yalan yanlış haberler uzerine acıklama yapmak boynumun borcu olmuştur. 60 yıllık yazarlık ve gazetecilik hayatıma tarih ve arşivler şahittir. Cocuklarımı gayesi ulvi ve cihanşumul bir davanın neferi olarak yetiştirdim. Onlar da ulkelerine ve icinde yaşadıkları cemiyete hadim oldular. Bunun icin ustlendikleri vazifeler ancak bir vasıtadır. Ben onlardan razıyım. Son gunlerde ailem ve cocuklarım hakkında en alcak iftira ve karalamalara tevessul edilmektedir. Bu vicdandan, izandan, insaftan yoksun bir vaziyettir. Bizler dunyevi makam ve mevkilerle değil; duruşumuzla, fikirlerimizle ve memleketimize hizmetle var olma gayesi guden insanlarız."
[h=3]"ERDOĞAN'IN YANINDAYIZ, FİTNE URETENLERİN HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK"[/h]"Bir dava partisi olan AK Parti'nin ve her daim 'Nur-u Aynım' dediğim muhterem Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında, "olumune olumune" duygusuyla, butun bir aile olarak dimdik durmaktan bir an dahi vazgecmemiz mumkun değildir. Emperyal guclerin ve yerli uzantılarının, başta FETO olmak uzere butun millet duşmanlarının karşısında elimizde 'Selahaddin'in kılıcı' alnımız ak, başımız dik dağ gibi durmaya devam edeceğiz. Masa başında sahte fitne haberleri uretenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır."