Tuzla'da ağaclık alanda cesedi bulunan kişinin olumune ilişkin gozaltına alınan 5 kişiden 3'u tutuklandı.
İstanbul Asayiş Şube Mudurluğu Cinayet Buro Amirliği ekipleri, 9 Kasım'da Akfırat Mahallesi Gocbeyli Bulvarı'ndaki ağaclık alanda bir kişinin cesedinin bulunmasına ilişkin calışma başlattı.
Calışmada, park halindeki otomobilin yanında boynu, elleri ve ayakları iple bağlı bir şekilde cesedi bulunan kişinin, bir hastanede temizlik şefi olarak calışan 42 yaşındaki Ozgur K. olduğu tespit edildi.
Ozgur K'nin, eşi Zeliha K. (28) ve ilişkisi olduğu iddia edilen Cihat T. (25) ile goruşmek amacıyla Pendik'e gittiği, ardından darbedilip bıcaklanarak oldurulduğu one suruldu.
Duzenlenen operasyonda, Zeliha K. ve Cihat T. ile beraber hareket ettikleri ve otomobildeki delilleri yok etmek icin temizlik yaptıkları iddia edilen Mehmet T. (22), Zehra A. (22) ve Edanur A. (19) gozaltına alındı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şupheliler, Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.
Burada soruşturmayı yuruten savcılığa cıkarılan 5 şupheli, ifadelerinin alınmasının ardından "kasten oldurme" sucundan tutuklanmaları talebiyle nobetci hakimliğe cıkarıldı.
Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği, şupheli Zeliha K'nin "eşi kasten oldurme", şupheliler Cihat T. ve Mehmet T'nin de "kasten oldurme" sucundan tutuklanmasına karar verdi.
Hakimlik, diğer şupheliler Zehra A. ve Edanur A'nın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hukmetti.
Şupheli Cihat T'nin, hakimlikteki sorgusunda, Ozgur K'yi aracında bulunan sopayla vurarak kendisinin oldurduğunu itiraf ederek, "Zeliha K. hedefine ulaştı. Hepimizi kullandı. O akşam Zeliha, 'Ozgur'un bildikleriyle olmesi gerekiyor. Onu paketleyin' şeklinde soylemde bulunmuştu. Olay bu şekilde meydana geldi. Tutuksuz yargılanmak istiyorum." şeklinde ifade verdiği oğrenildi.
Şupheli Zeliha K. ise ifadesinde, "Ben Cihat'tan kesinlikle Ozgur'u oldurmesini istemedim. Bunun icin sopa vermedim. Herhangi bir sopayla vurmasını da istemedim. Sucsuzum." şeklinde beyanda bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Filiz Kınık Oz