Samsun Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alışveriş merkezi (AVM) calışanları ile servis şofor ve personeline her gun HES kodu kontrolu zorunluluğu getirildi.
Konu hakkında yapılan acıklamada, "İlimiz genelinde faaliyetlerine devam eden AVM calışanları ve icerisinde faaliyet gosteren mağaza calışanlarının, AVM yonetimince mesai başlangıclarında HES kodu sorgulamasının yapılmasına, sorgulama sonuclarının her pazartesi Samsun Valiliği İSDEM'e (İl Salgın Denetim Merkezi) yazılı olarak bildirilmesine, İl Milli Eğitim Mudurluğu'ne bağlı ozel ve kamu eğitim kurumlarında oğrenci taşıma hizmeti/gorevi yapan şofor ve yardımcı personelin HES kodlarının İl Milli Eğitim Mudurluğu tarafından koordine edilerek her gun duzenli olarak sorgulanmasına, riskli kişilerle ilgili gerekli onlemlerin alınmasına karar verilmiştir" denildi.
Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna gore kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı ve konusu suc teşkil eden davranışlara ilişkin Turk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı bildirildi. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı