Ulkemizi Avrupa'da başarıyla temsil eden Turk Hava Yolları Spor Kulubu Kadın Voleybol Takımı, 2021 CEV Challenge Kupası son 32 turu ikinci macında, Hırvatistan temsilcisi OK Kastela takımını 3-0 mağlup etti.
2019 ve 2020 yıllarında namağlup Balkan Kupası Şampiyonu olan Turk Hava Yolları, 2021 CEV Challenge Kupası Son 32 turu ikinci macında OK Kastela takımını 25-17, 25-15 ve 25-14'luk set skorlarıyla 3-0 mağlup etmeyi başardı. Turk Hava Yolları iki macta da rakibini 3-0'lık skorlarla mağlup etti ve adını 2021 CEV Challenge Kupası'nda son 16 takım arasına yazdırdı. Turk Hava Yolları, son 16 turunda Romanya'nın C.S.M. Lugoj takımıyla eşleşti. Turk Hava Yolları Spor Kulubu voleybolcularından Lauren Carlini, Madison Kingdon Rishel, Polen Unver, Nur Sevil Aydınlar Gokbudak ve Ozge Nur Cetiner mac sonrasında goruşlerini aktardı.

"Şu anda rekabet etme şeklimizi seviyorum"
Turk Hava Yolları'nın 1995 doğumlu başarılı pasoru Lauren Carlini, "Bu turu guclu bir şekilde gectiğimiz icin cok mutluyum. CEV Challenge Kupası'nda bir sonraki rakibimizle karşılaşmak icin sabırsızlanıyoruz. Şu anda rekabet etme şeklimizi seviyorum. Takımımla birlikte buyumeyi, gelişmeyi ve hedeflerimizi başarmayı dort gozle bekliyorum" dedi.
"Hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz"
1990 doğumlu tecrubeli pasor caprazı Polen Unver, "Bizim adımıza guzel iki mac gecirdik ve kendi evimizde oynamanın avantajıyla turu atladık. Cok mutluyuz. Şimdi onumuzde zorlu lig macları ve sonrasında son 8 takım arasına kalabilmek icin onemli CEV Challenge Kupası macımız var. En iyi şekilde hazırlanıp, hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.
"Bir sonraki tura yukseldiğimiz icin heyecanlı ve mutluyuz"
Turk Hava Yolları'nın 2019 yılından bu yana skor yukunu ustlenen isimlerden başarılı smacor Madison Kingdon Rishel, "Takımımızın bu iki macta gercekten guclu ve iyi oynadığını duşunuyorum, arka arkaya oynadığımız icin bu hic de kolay değil. Servis, blok ve savunmamızı geliştirmeye odaklandık ve maclar sırasında bu alanlarda iyileştirmeler gosterdik. Bir sonraki tura yukseldiğimiz icin heyecanlı ve mutluyuz" diyerek ekledi.
"Pandemi sebebiyle yarım kalan bir hedefimizi, o kupayı kazanmak istiyoruz"
Başarılı pasor Nur Sevil Aydınlar Gokbudak, "Bizim icin zor bir haftanın icindeyiz. 7 gunde 4 mac oynayacağız. Oynadığımız iki macı 3-0'lık galibiyetlerle tamamladık. Gecen sene pandemi sebebiyle yarım kalan bir hedefimiz vardı. Bu sene o kupayı kazanmak istiyoruz. Bugun aldığımız galibiyetle adımızı son 16 takım arasına yazdırarak hedefimize bir adım daha yaklaştık" şeklinde konuştu.
"Yoğun bir temponun icindeyiz ama guclu bir takımız"
1993 doğumlu deneyimli orta oyuncu Ozge Nur Cetiner, "İki macı da iyi bir oyunla 3-0 kazanıp, tur atladığımız icin cok mutluyum. Sultanlar Ligi'nin ikinci yarısına Cumartesi gunu başlıyoruz. Yoğun bir temponun icindeyiz ama guclu bir takımız. Elimizden gelenin en iyisini yapmak icin cok calışıyoruz. Emeklerimizin karşılığını alıp, CEV Challenge Kupası'nı kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı