Antalya'da 27 oğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık 621 yıl hapis cezasına carptırıldı.
Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Mahmut Aydın Koksar, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle Ses ve Goruntulu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı, mağdur oğrencilerin aileleri ve taraf avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.
Koksar, savunmasında, uzerine atılı suclamaları reddederek, beraatına ve tahliyesine karar verilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti, sanık Koksar'a 26 cocuğa yonelik "Tehdit, hizmet ilişkisinin sağladığı nufuzu kotuye kullanma ile zincirleme şekilde basit ve nitelikli cinsel istismar" suclarından 621 yıl hapis cezası verdi.
Heyet, sanığın bir oğrenciye "cinsel istismar" sucundan ise beraatına karar verdi.
Mahkeme heyeti, Mahmut Aydın Koksar'ın oğretmenlikten men edilmesine hukmederken, yargılama surecinden pişmanlık gostermemesi nedeniyle de indirim hukumlerini uygulamadı.
Yargılama sonunda mağdur oğrencilerin aileleri gozyaşları arasında mahkeme heyetine alkışlarla teşekkur etti.
Duruşma sonunda Antalya Barosu Cocuk Hakları Merkezi Avukatı Serap Ertuğrul, gazetecilere yaptığı acıklamada, mahkemenin verdiği karardan memnun olduklarını ve kararın bir ust mahkemece onanmasını temenni ettiklerini soyledi.
"Bugun adalet yerini buldu"
Saadet Oğretmen Cocuk İstismarı ile Mucadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Ozkan da 27 cocuk icindeki bir cocuğun konuşmasıyla sanığın 600 yılı aşkın bir ceza aldığını vurguladı.
Kucuk bir cocuğun konuşmasıyla bu ulkenin bir istismarcıdan kurtulduğunun altını cizen Ozkan, "Ben o cocuğa butun milletimiz onunde teşekkur ediyorum. O cocuğa şunu demek istiyorum; Guzel cocuğum, iyi ki konuştun ve o istismarcıyı icimizden temizledin. 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Turkiye Cumhuriyeti'nin en onemli kararlarından birini verdi. Bize şu mesajı verdi; Adaleti doğru uygularsak cocukları kurtarabiliriz. O yuzden 'Adalet mulkun temelidir' yazısı gonullerimizde vuku buldu, bugun adalet yerini buldu." diye konuştu.
UCİM Başkan Yardımcısı Yucel Ceylan da verilen karardan mutlu olduklarını belirterek, "Devletimiz, 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararla devletimize guven vermiştir. Yasalarda bir sorun yok ama yasa uygulayıcılarımızda bir sorun var. Bugun burada sanığa 600 yıla aşkın bir ceza verildi." şeklinde konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gulsem Adam