Intercity İstanbul Park'ta 13-15 Kasım'da gercekleştirilecek Formula 1 DHL Turkiye Grand Prix'si oncesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının gercekleştirdiği tanıtım filminin cekimleri tamamlandı.
Turkiye ve İstanbul'un tanıtımı amacıyla şehrin ceşitli bolgelerinde cekilen tanıtım filminin son aşaması, 15 Temmuz Şehitler Koprusu'nde gercekleştirildi.
Tanıtım filminde Formula 1 takımlarından Red Bull Racing pilotu Alexander Albon ve AlphaTauri surucusu Pierre Gasly yer aldı.
Cekimler kapsamında pilotlar, 15 Temmuz Şehitler Koprusu'nde dunyanın ilk kıtalar arası "pit-stop"unu icra etti.

Dunya genelinde yuz milyonlarca izleyiciye ulaşması planlanan tanıtım filminde Sultanahmet, Galata Koprusu, Avrasya Tuneli, Arnavutkoy-Bebek sahil yolu, Kız Kulesi ve 15 Temmuz Şehitler Koprusu gibi onemli lokasyonlara yer verildi.
Vali Yerlikaya: "İstanbul, yarışa en guzel şekilde hazırlandı"
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Formula 1 DHL Turkiye Grand Prix'sine en iyi şekilde hazırlandıklarını soyledi.
Cekimlerin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına acıklamalarda bulunan Ali Yerlikaya, "İstanbul, butun kurum ve kuruluşlarıyla guzel bir iş birliği gostererek yarışa en guzel şekilde hazırlandı. Aslında heyecanımız biraz eksik. Formula 1 sevenleri bu yarışı izlemek isterdi ancak Kovid-19 salgınına karşı alınan onlemler kapsamında onlarla ekranda buluşacağız. Bu yarış seyircisiz gercekleşecek." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinasyonunda İstanbul'un tarihi ve kulturel mekanlarında cok ozel cekimlerin yapıldığını belirten Yerlikaya, "Cok surprizlerimiz var. İstanbul, 2 kıtanın uzerindeki dunyanın en guzel şehri. Bizim medeniyetimizin başkenti. Hani Napolyon'un bir sozu var ya; 'Dunya eğer tek bir devlet olsaydı İstanbul o devletin başkenti olurdu' sozu. Bu mekanlarda arkadaşlarımız sabırla ve cok buyuk heyecanla cekimler yaptı. İzlediğinizde hayranlık duyacaksınız." diye konuştu.
Turkiye Grand Prix'si oncesi bazı ilklerin gercekleştiğinin de altını cizen Vali Yerlikaya, şunları kaydetti:
"İki kıta arasında Avrasya Tuneli'nde denizin altından koşuldu. 15 Temmuz Şehitler Koprusu'nde karşılıklı araclar gecti ve 'pit-stop' gercekleşti. Formula 1'in İstanbul'da gercekleşmesini sağlayan ve destekleriyle bizim yanımızda olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şukranlarımı sunuyorum. Intercity İstanbul Park'ı cok kısa bir surede mukemmel hale getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkur ediyorum. Intercity Yonetim Kurulu Başkanı Vural Ak ve diğer emeği gecenlere teşekkur ediyorum. Bu yarışı izlemek icin heyecanlanıyorum. İstanbul Park, Formula 1 araclarını ozledi. Biz de pilotları cok ozledik. Guzel ve kazasız bir yarış olmasını temenni ediyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Arif Comert