Dockers Global Dizayn Başkanı Doug Conklyn ile erkek modasının bugununu ve geleceğini konuştuk.

Erkeklerin bugunku moda algısını 10 yıl oncesiyle kıyaslarsak, sizce en temel değişimler nedir?

Bence erkek giyimindeki en buyuk değişim, giderek artan “casual” olma durumu. Kendi adıma konuşmam gerekirse, ben hÂl zarif ve iyi dikimli takımlara bayılırım ve bunlardan gardırobumda fazlasıyla var. Fakat bunları giyecek ortamların giderek azaldığını fark ediyorum. 30 yıl once Dockers kurulduğunda, casual cizgi utulu bir khaki pantolon, lacivert bir blazer ve boyalı bir cift ayakkabı demekti. Bu gorunum bugun oldukca abiye sayılıyor. Ozellikle iş yerlerinde ne giyilmesi gerektiği konusunda, gozlerimiz giderek daha casual gorunumlere alışıyor. Kısacası daha once casual olarak gorduğumuz şey, bugun bizler icin şık anlamına geliyor.

Yeni bir koleksiyon yaratırken rahatlık, stil, fonksiyon gibi kavramların onem sırası nasıl oluyor?

Yeni sezon hazırlıklarına başladığımızda ilk yaptığımız şey, Kaliforniya’daki mirasımıza donerek ilham almak. Orneğin, 2016 İlkbahar tasarımları, Kaliforniya’daki Catalina Island ve Palm Springs’ten esinlenmişti. Bu spesifik mekÂnlar sezondaki renk, doku, kumaş ve siluet secimlerimizi etkiliyor. Buradan hareketle muşterilerimize ve satışlara yonelik bilgileri denkleme ekliyoruz ve onları rahatlık ve fonksiyon odaklı bir bicimde kombinliyoruz. Muşterilerimizin rahatlık ve gorunume buyuk onem verdiğinin farkındayız. Bu iki talebe cevap vermek Dockers mirasının buyuk bir parcası.

2016’da erkek modasının temel karakteristiği ne olacak? Bunlar yeni sezonda Dockers tasarımlarına nasıl yansıyacak?

Bu aralar rahatlık konusuna her şeyden daha fazla kafayı takmış durumdayız. Spor ve outdoor markalarının rahatlık ve teknoloji alanında sunduğu imkÂnlar, erkeklerin artık gunluk giyimlerinde de benzer bir performansı talep eder hale gelmelerine neden oldu. Muşterilerimiz hakkında iki şeyi cok net biliyoruz; rahat ve şık olmak istiyorlar. Dockers tam bu noktada konuya mudahil oluyor. Bizler erkeklerin ozel anlarında sadece iyi gorunmesini sağlamaya odaklanmıyoruz, tasarladığımız her parcada rahatlığı da arıyoruz.

Yeni koleksiyonlarda klasik Dockers stilinin yanı sıra onemli değişiklikler de var mı?

Muşterilerimizin hayat tarzına odaklanmaya ve baştan ayağa bir butun olarak koleksiyonlar sunmaya devam ediyoruz. Benim icin en heyecan verici şeylerden biri ise, khaki’lerin genc kuşak tarafından da benimsenmesi. Babam ve benim zamanımızda khaki demek, Oxford gomleklerle, loafer’larla ve blazer’larla giyilen taba rengi ve ciddi gorunumlu bir pantolon demekti. Benim 16 yaşındaki oğlumun ise bugun khaki denilince aklına gokkuşağının tum renkleri, skinny bir tarz, tişort ve spor ayakkabıları geliyor. Khaki pantolonların nasıl ve nerede giyileceğine yonelik kalıplar dramatik şekilde değişiyor.

Klasik Dockers gorunumunu değiştirmeden yenilik yaratmak zor mu?

Klasik Dockers gorunumu de muşterilerimizin beğenileri ile birlikte evrilmeye devam ediyor. Muşterilerimizle kalıcı stil fikrini paylaşmayı seviyoruz. Diğer bir deyişle, trendleri kovalamak yerine, erkeklerin uzun yıllar boyunca icinde kendini ozguvenli hissedeceği stili yaratıyoruz. Fakat bence klasik, sıkıcı anlamına gelmek zorunda değil. Klasiklerden esinleniyoruz ama kesim, kumaş, renk ve stildeki yeniliklerle, bugunun tuketicisi icin uygun olacak urunleri yaratmaya odaklanıyoruz.

Sizce insanlar yeni sezonda Dockers’ı neden tercih edecek?

Bence bunun pek cok nedeni var. Bircok bedene hitap eden farklı fitlerimizden strec kumaşlarımızın sağladığı rahatlığa, geniş renk skalasından farklı stillere ve son olarak, tum bunlarla harika giden turlu turlu gomlekler ve aksesuarlara kadar, kelimenin tam manasıyla herkes icin her duruma uygun parcaların tumu bu sezon Dockers’ta olacak.

Bu yıl Dockers 30’uncu yaşını kutluyor. Markanın değişmeyen ozellikleri neler?

Var olan hemen her turlu erkek kıyafetini hazırlamamıza rağmen, en cok pantolonlarımızla biliniyoruz. Yıllar icinde zevkler ve giyim kuralları değişse de, Dockers her zaman erkeklerin mukemmel gorunmesini sağladı. Son olarak, kalite, değer ve rahatlık her zaman sunduğumuz her urunun anahtar bileşeni olmayı surdurecek.

30’uncu yaşınız icin ozel bir etkinlik planladınız mı veya farklı bir koleksiyon hazırlıyor musunuz?

Evet, 30. Yıl Kapsul Koleksiyonu’muzla cok gurur duyuyorum. Bu, Dockers’ın unlu renk ve kumaşları ile hazırlanmış, sınırlı sayıda uretilmiş bir klasik erkek giyim koleksiyonu. İşe harika khaki keteni ile başladım. Pantolonlar, gomlekler, ayakkabılar, kemerler, dış giyim tasarımları, suveterler ve valizler yarattım. Hepsi de denizcilik, askeriye ve klasik Amerikan tarzından esinlendi. Bu benim klasik khaki ve klasik erkek giyimini kutlama yontemimdi. Prototipler gelmeye başladığında satıcılarımız o kadar heyecanlandı ki, bu tasarımları sınırlı sayıda ureterek, tum dunyadaki
ozel lokasyonlarda satışa sunma kararı aldık.

Dockers stili Turk erkeğine ne kadar uyuyor?

Dunyayı dolaşıp muşterilerimizle iletişime gectikce, Dockers erkeklerinin birbirine ne kadar benzediğini daha cok fark ediyorum. Bazı erkekler biraz daha slim kesimler tercih edebilir, bu nedenle geniş birkesim portfolyosu sunuyoruz. Ama hepsi kalıcı stili, kaliteli detayları ve o sağlam duruşu takdir ediyor. Dockers, Kaliforniya’nın casual yaşam tarzından esinlenen bir marka ama tum dunyadaki muşterilerimizin ihtiyaclarını da son derece ciddiye alıyor.

http://www.menshealth.com.tr/siklik-kavrami-degisiyor