AFYONKARAHİSAR'IN Dinar ilcesinde bir kuyuda oldurulmuş halde bulunan Cevdet (66) ve Zeliha Uysal (64) ciftinin, Zeliha Uysal'ın erkek kardeşi Bunyamin A. tarafından oldurulduğu ortayı cıktı. Bugun 5 kişiyle birlikte gozaltına alınan Bunyamin A. polisteki ifadesinde cinayetleri itiraf etti. Bunyamin A. ifadesinde ciftin evine konuşmak icin gittiğini ancak tartıştıklarını, bunun uzerine ablası ile eniştesini pombalı tufekle oldurduğunu soyledi. Dinar ilcesinde 2 metrelik kuyuda bir coban tarafından cansız bedenleri bulunan ve 17 gundur kayıp oldukları icin aranan yaşlı ciftin katil zanlısıi bugun, cinayetlerini polis sorgusunda itiraf etti. Cevdet ve Zeliha Uysal ciftinin cinayet şuphelisinin Zeliha'nın erkek kardeşi Bunyamin A. olduğu ortaya cıktı. Bunyamin A. cinayetleri nasıl işlediğini şoyle anlattı:
"26 Ekim saat 07.30 civarında ciftin evine konuşmak icin gittim, Cevdet ve kızkardeşim Zeliha Uysal ile tartıştık, daha sonra pompalı tufekle ikisini de oldurdum. Olayda kimseden yardım almadım, başından sonuna kadar tek başımaydım. Cenazeleri de kuyuya tek başıma taşıdım."YAŞLI CİFTİ KUYUDA COBAN BULMUŞTUDinar'a bağlı Pınarlı koyunde cobanlık yapan Abdullah Korkmaz, kecilerini otlatmak icin araziye cıktı. Abdullah Korkmaz, oğleden sonra Yılanlı Dere mevkisi yakınlarında bir sulama kanalına ait kuyunun yakınına dinlenmek icin oturdu. Bu sırada cevreden kotu koku yayıldığını fark eden Korkmaz, kokunun kaynağını aramak icin cevreye bakındı. 2 metrelik kuyuyu kontrol eden Abdullah Korkmaz, iki kişinin cansız bedeniyle karşılaştı.CESETLERİN UZERİ TAŞLARLA KAPATILMIŞCoban Korkmaz'ın haber vermesi uzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede kuyuda uzeri taşlarla ortulu, yuzleri tanınmaz halde 1'i kadın 2 kişinin cansız bedeni olduğu belirlendi. Olay yerine gelen savcının talimatıyla jandarma olay yeri inceleme ekipleri kuyuya inerek, cesetleri cıkardı. Cesetlerin, 17 gundur kayıp olarak aranan Cevdet ve Zeliha Uysal ciftine ait olabileceği ihtimali uzerinde duruldu. Yapılan incelemenin ardından iki ceset otopsi ve kimlik tespiti icin Dinar Devlet Hastanesi morguna gonderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı 25 EKİM'DEN BU YANA ARANIYORLARDIPınarlı koyunde yaşayan ve 26 Ekim'den bu yana haber alınamayan Cevdet- Zeliha Uysal ciftinin cep telefonları, kapısı kapalı ve anahtarı uzerinde olan evlerinde; Cevdet Uysal'a ait arac da kontak anahtarı uzerinde evin garajında bulunmuştu. 6 KİŞİ GOZALTINDAYurutulen soruşturma kapsamında Jandarma Suc Araştırma Timleri (JASAT) oldurulen Zeliha Uysal'ın ağabeyleri Kadir A. ve Bunyamin A., eşleri Huriye A. ve Nazire A., yeğeni Ramazan A. ve annesi Fatma A.'y gozaltına aldı. Şuphelilerin sorguları devam ediyor.

- AfyonkarahisarKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tahsin BAYTAR