- Mustafa Cengiz: "Yeniden aday olmak konusunda şu an vermiş bir kararım yok"
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz:
"Bir yonetime surekli erken secim diye dayatırsanız, o yonetim iş yapamaz"
"Falcao bizimle devam edecek"
İSTANBUL - Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, secim icin henuz adaylık kararı almadığını belirterek, "Er meydanını acıyoruz. Bizim gorevden gitmemek icin direndiğimizi sananlar bir kesim var. Bir yonetime surekli 'erken secim, erken secim' diye dayatırsanız iş yapamaz. Devamlı secim, ibra tehdidi var" dedi.

Kulupler Birliği toplantısından sonra Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sarı-kırmızılı kulubun aldığı başkanlık secimi kararında yaşanan sureci anlatan Başkan Cengiz, "Bir basın toplantısı yapıp belgeleri verecektik ama olmadı. İstanbul'dan sonra Ankara'ya taşındı konu. Geniş katılımlı toplantılara izin verilmeyeceği bize bildirdiler. Buna inanmayanlar bile oldu. Denetleme Kurulu olayını da sorduk ve mahkeme surecinin beklenmesi gerektiği yonunde bir cevabı oldu. Divanımızda, divan kurulu raporu bile okunmayarak tuzuk ihlali yapıldı. Biz gelinen surecte bu ibra tuzaklarından bıktık. Genel Kurul da, Olağanustu Mali Genel Kurul kararı almamız mumkun değil. Cunku dar ve kapalı bir alanda yapılması gerekiyor. Butun kulupler, dernekler yapıyor. Biz bunu ısrar ederken once sorduk. 'Neden siyasi partilere verdiniz de bize vermiyorsunuz' diye. Siyasi partiler anayasa gereğidir, anayasa değişmedikce değişmez hukmu var. Eğer siyasi partiler genel kurul yapamazsa kapanır. Hazine yardımı da yapamaz. 1 Aralık'a kadar yapamazsınız dediler. Biz devletimizi yasalarına uyan bir camia ve yonetim olarak 1 Aralık'tan sonraki en uygun tarihi, kimse de baskın secim demesin diye 40 gun sonraya verdik. 20 gun sonraya vermedik. Coğu hazır olduğunu beyan etti. 3 aday cıktı. Biz de mutlu olduk. Hepsi değerli insanlar. Hepsi Galatasaray icin mucadele ediyor bizim gibi. Daha da olmasını isteriz. Cunku dinamizm olduğunu gosterir. Biz bu acıdan buna mutlu olduk. İnşallah belirttiğimiz tarihlerde en gec 26 Aralık'ta oncelikle secim istiyoruz. Cunku bizim gorevden gitmemek icin ibrasızlığa rağmen direndiğimizi sananlar bir kesim var. Bu kesime burun diyoruz. Er Meydanını acıyoruz" diye konuştu.
"Gunu gelince durumu değerlendireceğim"
Aday olma konusunda bir karar vermediğini belirten Başkan Cengiz, "Bir insanın kendini ben iyiyim, ben doğruyum, diye anlatması kadar komik ve zavallı bir şey olamaz. Kendim icin soyluyorum. Bunu camiamız değerlendirecek. Taraftarımız, tarih değerlendirecek. Onu tek tek irdeleyecek. Bizim anlatamadıklarımızı anlatacaklar. Hatalarımızı soyluyorlar. Biz onları duzeltmeye calışıyoruz. Ben aday olup, olmayacağım konusunda şunu soyleyeyim. 7 Mayıs'tan bugune kadar resmi bu tip ortamlarda sağlığımı soran olmadı. Gayet de doğal. Hastaysan ne işin var burada. Şu an surecim iyi ilerliyorum. Senedin vadesi ne zaman gelir hic kimse bilemez. Ben elimden geldiğinde aşk icin mucadele ediyorum. Ben mulkiliyeliyim. Mesleğim yoneticilik. Ben mumkun olduğunca en iyi şekilde yonetmeye calışıyorum. Şu an vermiş olduğum bir karar yok. Aileme, doktorlara bakarsanız gecmiş ibrasızlıktan beri bırakmamı istiyorlar. Fakat biz bir aşkın peşindeyiz. Ben o gunde 176 milyon odememiz gerekirdi. Bunlar laf değil. Şu anda o kadar kritik donemin icindeyiz. Ben bunu anlatmak istemiyorum. Adaylığa zorlatıyor diyecek. Onların da canı sağ olsun. Onlara şans ver başarı diliyorum. Butun camiamı ve taraftarlarımı sevgi ile kucaklıyorum. Hepsinin yolu da acık olsun. İnşallah Turk futbolu da bir noktaya gelecek. Bunda devletimiz de katkısı var. Cok gazeteci dostum arıyor, bilgi veremiyorum. İnşallah gunu gelince duruma bakacağım, değerlendireceğim. Ona gore vaziyet alacağım" şeklinde konuştu.
"Falcao bizimle devam edecek"
Takımın gidişatından memnun olduğunu soyleyen Başkan Cengiz, "Gecen gun de hocam ile 5 saatlik bir toplantıdaydık. Kotu oynayalım macı alalım. Başakşehir macında muthiş oynadık, berabere kaldık. Ben isterim ki sadece pas değil, 4 pasta gol atalım. 8-9 tane goller atalım. Ben de bunu istiyorum ama bu boyle değil. Hayaller başka gercekler başka. Maşallah sahaya cıktığınızda rakipler iyi oynuyor. Karşı takımlara da saygı duyalım. Cok guzel oynuyorlar. Yonetim biliminde kusursuz sorumluluk ilkesi vardır. Sizin sucunu yoksa bile ama yonetimdeyseniz sorumlu sizsiniz. Ben kotu oyun ve transfer hatalarında da sorumluyum. Bir guzellik varsa ben camianın bir parcası olarak paydasıyım" dedi. Falcao ile devam edeceklerini belirten Başkan Cengiz, "Falcao bir tanedir. Devam edecek. Benim aktifimdeki butun futbolcular en değerlilerdi. Aile icinde kızabiliriz, ofkelenebiliriz ama onlar bizim icin mucadele ediyor. Biz de onların başarılı olması icin ortamı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
"Devamlı secim, ibra tehdidi var"
Yapılamayan Mali Genel Kurul icin konuşan Başkan Cengiz, "İzin alma şansımız yok. Biz lisede yapalım dedik ama sosyal mesafe olayları var. Netice devlet. Devlet ne derse onu yaparız. Bir yonetim surekli erken secim, erken secim diye dayatırsanız iş yapamaz. Devamlı, 'Secim beceriksizler, secim vasatlar' diyorlar. Yonetim bilimi icin devamlı secimden bahsedersen hicbir şey yapamazsın. Madem oyle, buyurun diyorum. Devamlı secim, ibra tehdidi var. Cok ozur dilerim boyle bir tezgah icinde olursanız bir yere varamayız. Varsa bir planın, maddi onerin gel yardım et" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / GUVEN MERT ERCAN