CHP Grup Başkanvekili Engin Ozkoc, "Halkımızın, insanlarımızın ihtiyacları icin de halkın bakkalı kampanyası başlatıldı. 21 milyon lira para toplandı. İnsanlarımız şeffaf bir şekilde, bu para belediyenin kasasına giriyor duşuncesinden uzak, hangi aileye yardım yaptığını bilerek, yardım yapan kişinin de hangi aileye yardım yaptığını bilerek, duzgun bir şekilde anlatılarak yardımlar vatandaşlarımıza bire bir ulaştırılmaya calışılıyor" dedi.
Ozkoc, TBMM'de acıklama yaptı. Ozkoc, doğal afetlere karşı alınacak onlemlerin onemine dikkat cekerek, "İzmir'de deprem gercekleşir gercekleşmez İzmir Buyukşehir Belediyesi'nde kriz masası kuruldu. Butun ilce belediyelerinde bu masayı destekleyecek kriz masaları oralarda kuruldu. Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nde Genel Başkanımız Kılıcdaroğlu'nun emriyle Doğadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ali Oztunc derhal harekete gecti. Grup Başkanvekilimiz ve Sayın Ali Oztunc milletvekili 100 arkadaşımızla beraber İzmir'e hareket ettiler ve beş sat sonra kriz masasında bulundular. Enkaz calışmalarına başlandığı andan itibaren oradan cıkan vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesiyle ilgili tedbirler derhal alınmaya başlandı. Cadırlar kuruldu, yiyecek, icecek yardımı ile ilgili tespit yapıldı" ifadelerini kullandı.

Bir kira bir yuva kampanyasına ilişkin de bilgi veren Ozkoc, "Bugun33 milyon lira toplandı. Halkımızın, insanlarımızın ihtiyacları icin de halkın bakkalı kampanyası başlatıldı. 21 milyon lira para toplandı. İnsanlarımız şeffaf bir şekilde, bu para belediyenin kasasına giriyor duşuncesinden uzak, hangi aileye yardım yaptığını bilerek, yardım yapan kişinin de hangi aileye yardım yaptığını bilerek, duzgun bir şekilde anlatılarak yardımlar vatandaşlarımıza bire bir ulaştırılmaya calışılıyor. Toplanan paralarla beş aylık kira bedelleri peşinen odenerek, en kısa zamanda 4 bin vatandaşımız yaşayacakları evlere yerleştirilecek. Bunlardan 3 bin 300 aile cadırlardan cıkartılıp evlere yerleştirilmeye başlanmıştır. Buyukşehir Belediyesi satışa cıkarttığı dort bloktan oluşan 224 konutu da depremzedelere vermiştir" diye konuştu. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı