İzmir'de meydana gelen ve can kayıplarına yol acan 6.6 şiddetindeki depremin ardından kısa sure icerisinde kampanya başlatan İstanbul'daki Cankırı Ilgaz Dernekleri Birliği, bir tır dolusu insani yardım malzemesini İzmir'de AFAD ekiplerine teslim etti.
Cankırı Ilgaz Dernekler Birliği, İzmir depreminin ardından yaraları sarmak icin başlattığı kampanya kapsamında, toplanan acil ihtiyac maddelerini depremzedelere ulaştırdı. Dernek Başkanı Mustafa Anacal ve yonetim kurulu uyeleri, depremden birkac gun sonra hazırlanan, icerisinde; yatak, yorgan, soba, temizlik malzemeleri, ısıtıcı bulunan bir tır dolusu temel ihtiyac malzemelerini İzmir'de yetkililere teslim etti. Başkan Anacal ve beraberindekiler ayrıca, Bornova'daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki cadır kenti de gezerek, depremin şokunu atlatmaya calışan minikleri oyuncaklarla sevindirdi.

Uzucu depremin ardından İstanbul'da ikamet eden Ilgazlılar olarak hemen organize olduklarını ifade eden Mustafa Anacal, "'Haydi Ilgazlılar, İzmir'e El Uzat' adı altında bir kampanya duzenledik. Sağolsunlar, hemşehrilerimiz hemen bu cağrımıza karşılık vererek, ayni ve nakdi yardımları ile kampanyamıza destek verdiler. Bu doğrultuda, yaklaşık tutarı 50 bin lira TL olan 100 yatak, 100 yorgan, 100 adet nevresim, yastık, 30 adet dış mekan ısıtıcısı, soba, temizlik malzemeleri ve 10 koli oyuncak temin edildi. Kampanyamıza iştirak eden tum hemşehrilerimize ayrı ayrı ayrı teşekkur ediyorum" dedi. - İZMİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı