Babasının ailesi Ermeniler tarafından katledilen Azeri Kubra Huseyinova, Karabağ'daki zaferle ilgili, "O gece ben uyuyamadım, pek inanamadım. Hem ağladım hem guldum hem oynadım. Bu zaferi biz coktan bekliyorduk" dedi.
Babasının ailesi yıllar once Ermenistan tarafından katledilen ve on senedir Turkiye'de yaşayan Kubra Huseyinova, Azerbaycan'ın Ermenistan karşısında elde ettiği zaferden duyduğu mutluluğu kursiyerlik yaptığı Pursaklar Huma Sultan Hanımevi'nde anlattı. Azerbaycan'ın Ermenistan karşısında elde ettiği zaferde Turkiye'nin payının cok yuksek olduğunu belirten Huseyinova, "Cok şukurler olsun, cok şukurler olsun. O gece ben yatmadım, pek inanamadım. Hem ağladım hem guldum hem oynadım. Bu zaferi biz coktan bekliyorduk. En cokta babam bekliyordu. Babam sekiz yaşındayken Ermeniler onların gozu onunde babasını, annesini, kardeşlerini oldurduler. Babam cok merhametli bir insandı. O bunları yapan Ermeniler değil, Taşnaklardı derdi. Butun omru boyunca vatanı icin calıştı, oraları yeniden gormek istedi. Babamın arzuları gecte olsa yerine geldi. Şukurler olsun. Cok yuksek duygular icerisindeyim. Ben kendimi Turk halkına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, herkese borclu hissediyorum. Her bir Azerbaycan vatandaşı boyle duşunur. Turkiye sahiplendi Azerbaycan'ı. Bu zafer onların sayesinde. Bunu sozlerle ifade etmek cok zor" ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın yaptığı zulme dunyanın sessiz kaldığını soyleyen Huseyinova, "Karabağ'da hic akrabamız kalmadı. Ermeniler hepsini oradan cıkartmış. Orada hic kimsemiz yok. Oradaki herkes yeniden oraya yerleşmeyi bekliyor. Oradan 1 milyondan fazla insan gitti. Aynı zamanda Hocalı'da bir suru insan olduruldu. Orada yaşananları Azerbaycanlı Turkler bilir sadece. Butun dunya gorse de gormezden gelir, yoksa bu dava 28 sene surmezdi. Herkes biliyor ki Karabağ Azerbaycan'ındır. Boşu boşuna 28 sene orayı Ermeniler işgal etti. Yakın zamanda oraya gitmek zor, cunku oranın yeniden yapılması gerekiyor. Oradaki evleri, yolları yeniden inşa etmek cok zor. Ermeniler orada sivillere karşı neler yapmadılar. Evleri yaktılar, sağlam yerler kalmadı. Cok istiyorum babamın doğduğu şehir olan Vedi'ye gideyim. Oraları yeniden gezeyim. Kalmışsa eğer" diye konuştu.
Turk milletinin misafirperverliğine hayran kaldığını dile getiren Huseyinova, "Turk milletini cok sevdim. Turkler cok iyi. Ben once biraz inanamadım, Turkiye insanların dinine bakmadan herkese misafirperverlik yapıyor. Her milleti cok guzel kabul ediyorlar. Burada herkes mutlu. Azerbaycan'da aynı Turkiye gibi. Orada da bircok millet var. Cok benzer, cok ortak yanımız var. Ermenistan monoton bir millet, orada başka milletten insanlar yok. Butun milletler oradan kovuldu. Sizlere de cok teşekkur ediyorum. Her toprak kazanıldığından sonra goruyorum, her bir Turk'un ne kadar mutlu olduğunu. Komşularım, arkadaşlarım, herkes beni tebrik ediyor. Onlara cok teşekkur ediyorum. Arkamda olduklarını hissediyorum" dedi.
Azerbaycan adına cok onemli vazifelerde bulunmuş ve hayat hikayesi kitaba alınmış merhum babasını yıllar sonra ruyasında gorduğunu ifade eden Huseyinova, şunları soyledi:
"Ben babamı 1991'den beri gormuyordum ruyalarımda. Bundan on gun oncesine kadar bir de baktım babam geldi. Gokyuzunden beni izliyormuş gibi. Babam huzur icinde uyusun diye. Babam okumuş. Cok buyuk vazifelerde calışmış." - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı