“İnsan davranışının iki boyutluluğuna uygun olarak insanın dunyası da iki boyutludur. Konuşabildiği iki temel kelimeye uygun olarak insanın davranışı da iki boyutludur. Temel kelimeler tek kelimeler değil, kelime ciftleridir. Temel kelimenin biri, BEN-SEN kelime ciftidir. Diğer temel kelime, BEN-O kelime ciftidir. Dolayısıyla insanın BEN’i de iki boyutludur.” “BEN-SEN temel kelimesi, kişinin ancak butun varlığıyla soylenebilir. Bir kullî varlığa yoğunlaşma ve onda erime, asla benim tarafımdan başarılabilecek bir şey değildir, asla bensiz başarılabilecek bir şey de değildir. BEN olmak icin bir SEN’e gerek vardır; ben, BEN olmak icin SEN der.” 1878-1965 yılları arasında yaşamış ve cağdaş siyonizmin kurulmasına onculuk etmiş Yahudi asıllı Alman bir duşunur olan Martin Buber, bir tur dinsel varoluşculuk uzerine kurduğu diyalog felsefesiyle ilgili goruşlerini ozlu ve ozgun bir bicimde Ben ve Sen’de ortaya koyuyor.
Turkceye ilk defa İnci Palsay tarafından cevrilen Ben ve Sen’in gozden gecirilmiş yeni baskısı okuyucuyla buluşuyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ben ve Sen Yazar: Martin Buber Cevirmen: İnci Palsay Yayınevi: Kopernik Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 208 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 2. Basım Dil: Turkce Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786257852012