İCERİK TANITIMI:İki filozof arasında hakiki bir tartışma: Alman felsefesinden, yani Kant, Hegel, Marx, Heidegger ve Adorno’dan yola cıkıp hem genel olarak felsefeyi hem de kendi pozisyonlarını tartışıyorlar. Birbirlerine şakacıktan değil gercekten “vuruyorlar”. Jan Volker’in felsefi tartışmanın imkÂnı ve rolu ustune duşunen guzel sonsozuyle beraber bu diyalog diğer Metis Diyaloglar’ın bıraktığı yerden birlikte duşunmenin yollarını araştırıyor.
NANCY— Soruların sırasını biraz bozacak olsa bile şu soruyu yoneltmek istiyorum sana: Felsefe neden ortaya cıktı?
BADIOU— Bana mı soruyorsun?
NANCY— Evet evet, sana!
BADIOU— Bana sormakta haklısın, cunku neden başladığını cok iyi biliyorum. Felsefe ortaya cıktı, cunku matematik ortaya cıktı.
NANCY— Matematik neden ortaya cıktı?
BADIOU— İşte bunu bilmiyorum. …
NANCY— … tek başına Antik Yunan matematiğin, felsefenin ve siyasetin doğuşudur. Fakat bu doğumun olmasının nedeni bir dunyanın değişmiş olması.
BADIOU— Elbette oyle. Fakat bir dunyanın değişmiş olması ile bu dunyanın değişiminin doğasını ayırt edemediğin icin olaysal olana donuyoruz. O anda dunyanın neden değiştiğini ben sana sorayım.
NANCY— Peki. Ben de soyleyeceğim.
BADIOU— Soyleyeceksin oyle mi?
NANCY— Cunku tanrılar cekip gitti. …

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Alman Felsefesi Ustune Diyalog Yazar: Alain Badiou , Jean-Luc Nancy Cevirmen: A. Nuvit Bingol , Levent Konca Yayınevi: Metis Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053161103