Ah! Sonucta nesiniz siz, yazılarım ve resme dokulmuş duşuncelerim. Biraz once, oylesine alacalı bulacalı, genc ve kotucul, beni hapşırtan ve gulduren dikenler ve gizli baharatlarla oylesine doluydunuz ki. Ya şimdi? Tukettiniz, harcadınız butun yeniliğinizi ve korkarım ki, iclerinizden bazıları, birer gerceğe donuşmek uzereler. Daha şimdiden oylesine olumsuz, oylesine dokunaklı bir bicimde doğru ve oylesine sıkıcı gorunuyorsunuz ki! Peki aksi olabilir miydi? Neyi yazar ve resimlerdik o zaman, Cinli fırcalarımızla, biz mandarinler, biz, kendilerini yazılmaya BIRAKANLARI olumsuz kılanlar, neyi resimlerdik o zaman bir başımıza?
Ne yazık, solmak, kokusunu yitirmek uzere olanları sadece!
Ne yazık, sadece tukenmiş, gecip gitmiş fırtınaları, gecikmiş, sararmış duygulan!
Ne yazık, sadece suruden ayrılmış, ucmaktan bitip tukenmiş, şimdi elle, BİZİM ellerimizle kolayca yakalanabilecek kuşları! Artık daha fazla yaşayamayacak, daha fazla ucamayacak olanları, sadece tukenmiş ve vaktini gecirmiş şeyleri olumsuz kılıyoruz biz!
Ve bu yalnızca sizin İkindiniz icindir, yazılarım, resme dokulmuş duşuncelerim cunku sadece sizin icin renklerim, pek cok rengim, pek cok renkli inceliklerim, elli ceşit sarım ve kahverengim, yeşilim ve kırmızım var benim. -Fakat hic kimse sizin sabahları nasıl gorunduğunuzu kestiremeyecek bunlardan.Siz, benim yalnızlığımın ani parıltıları ve mucizeleri, siz benim eski, sevgili- Kotucul duşuncelerim!
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: İyinin ve Kotunun Otesinde Yazar: Friedrich Nietzsche Yayınevi: Dorlion Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052492789