İnsanlar ve İnsan Olmayanlar Arasında Radikal Bir Dayanışma Cağrısı
İnsanları insan yapan nedir? Bilim ve teknoloji; yaşam ve yaşam dışı, organik ve inorganik arasındaki sınırları zorlarken, bu kadim soruyu sormanın tam sırası! Onde gelen nesne yonelimli filozoflardan Timothy Morton, bu felsefi sorunu son derece politik gormemizi tavsiye ediyor. Morton’a gore insan olmak, insan olmayanlarla bir nezaket ve dayanışma ağı kurmak anlamına gelir. Turler kavramını iceren ve aşan kapsamlı bir kavrayış ancak bu şekilde ortaya cıkar. İnsanlık politikalarını tartışmak, ekolojik bir arada oluşu ust seviyelere cıkarmanın ve turumuzun dışındaki kişilerle yakınlığımızı bozmak isteyen Monsanto gibi şirketlere ve teknoloji hayranı milyarderlere direnmenin en kritik adımı... Morton, İnsan Turu kitabıyla bu adımı cesaretle atıyor.
“İnsan Cağı’nın Montaigne’i.”
-Stuart Jeffries, The Guardian
“Bircok kişi tarafından insanların cevreye etkisini ele alan en iyi filozoflardan sayılan Morton, Marksizmin ve diğer -izm’lerin doğa ve kultur acısından onemli, esprili, kimi zaman da coşkulu bir analizini sunuyor.”
-Jeff VanderMeer, Southern Reach Uclemesinin ve The Millions’un Yazarı
“Duşunceyle arsız, muhteşem ve hakiki bir carpışma; bu yapıt bizi nefes kesici, endorfin yukseltici bir duşunme bicimine yoneltiyor: benim tercih edeceğim turden bir uyuşturucu.”
-Avital Ronell, New York Universitesi’nden, Nothing: Three Inquiries in Buddhism’in Yazarı
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: İnsan Turu-İnsan Olmayanlarla Dayanışma Yazar: Timothy Morton Cevirmen: Duygu Dolek Yayınevi: Profil Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 255 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057525888