Bu kitap, diyalektik ve tarihsel materyalizmin temellerinin sistematik bicimde sergilenişini sunmaktadır. Felsefi bilginin doğası, dunya goruşunun rolu ve yontembilimin amacı tartışmaları ile başlamaktadır. Yazar, teorik ve pratik malzemenin zenginliğine dayanarak; varlık ile bilinc, madde ile hareket, bilinc ile faaliyet gibi temel kavramların butun yonleriyle bir analizini vermekte; adım adım diyalektiğin ana ilkelerini, yasalarını ve kategorilerini tanımlamakta ve gunumuzdeki kuresel sorunların arka planına yonelik toplumsal yaşamın sosyoekonomik, siyasi ve kulturel vechelerini belirlemektedir. Kitap, tutarlı bir bilimsel felsefenin, gerceğin onceden keşfedilmiş kırıntılarının mekanik bir bicimde biriktirilmesi ile değil, onların değişen tarihsel koşullar altında eleştirel analizi ve yaratıcı bicimde detaylandırılması ile geliştiğini gostererek sonuclanmaktadır.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 478

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Yazılama
Kitap Adı: Felsefenin Temelleri Yazar: Alexander Spirkin Sayfa Duzeni: Yiğit Berker Ceviren: Erki Kıroğlu Kapak Tasarımı: Levent Karaoğlu Yayınevi: Yazılama İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059988452