TFF 1. Lig takımlarından RH Bandırmaspor'da Kulup Başkanı Onur Gocmez duzenlediği basın toplantısında takımla ve ligle alakalı guncel konular hakkında acıklamalarda bulunarak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
TFF 1. Lig'e yukseldiği 2019-2020 sezonunda gelinen 9 hafta sonrasında ligdeki kotu gidişatına cozum bulamayan RH Bandırmaspor'da Başkan Onur Gocmez, basın mensuplarının karşısına cıkarak sorulan soruları yanıtladı. Başkan Gocmez, şu ana kadar sezon icin konulan hedefleri gercekleştiremediklerini ifade ederek, "Kendi icimizde bazı değişiklikler yaptık. Toplantılarımız oldu. Bizim Sportif Direktorluk anlamında kopukluğumuzun olduğunu tespit ettik. Bazı bilgi ve verilere ulaşamıyoruz. Aslında cok kucuk olan konuların futbol performansına buyuk yansımaları olduğunu goruyoruz" dedi.
"Misafir futbolcular ozel hayatlarına dikkat etmeli"
Bandırmaspor Başkanı Onur Gocmez, Bandırmaspor'da misafir olarak oynayan futbolcuların şehirdeki ozel hayatlarına dikkat etmeleri gerektiği uyarısını yaptıklarını belirterek, "Burası kucuk bir şehir. Bandırmaspor ile yaşıyorlar ve takip ediyorlar. Bandırmaspor taraftarının ne kadar guclu ve ne kadar takımına sahip cıkan yapıda olduğunu yeni gelenler daha bilemiyorlar. Bizim varımız yoğumuz Bandırmaspor. Bizim icin bu kadar onemli olan bir olgunluğun icinde bulunuyorsanız acıyı da mutluluğu da birlikte yaşıyor ya da yaşıyormuş gibi gorunmemiz lazım. O yuzden bu tarz diyalogları futbolcularımıza aşılamaya calıştık" dedi.
"Ligde bir denge yok şu an"
Giresun macındaki kadronun tam da istedikleri kadro olduğunu ve bu kadro uzerine yoğunlaşılması gerektiğini vurgulayan Gocmez, "Futbolcularımız birbirleri ile oynamaya alıştıkca sureklilik oldukca ben başarının geleceğine inanıyorum. Biraz gec kaldık, 7 ve 8. haftaları geciyoruz ama takip ederseniz rakiplerimizde bile şaşırtıcı sonuclar oluyor. Ligde bir denge yok şu anda. Balıkesirspor, Altay'a uc tane atıyor ama bakarsınız bu hafta yenilebilirler. Samsun kendi evinde berabere kalıyor. Enteresan sonuclar oluyor. Ligdeki takımlar daha oturmadı ve ben bu oturmamanın sebebini de korona virusten dolayı hazırlık macı yapılamamasına bağlıyorum. Cunku hazırlık macları takımların iskeletinin oluşturulduğu maclardır. Ortaya cıkan eksiklerin de tamamlanması icin bir fırsattır. Biz 2 hazırlık macı yapabildik. Normalde 5-6 hazırlık macının yapılması gerekirdi. Cok da iyi bir hazırlık aşaması gecirmedik" ifadelerini kullandı.
"TFF'den 5 milyon yerine 2.5 milyon geldi"
2019-2020 sezonunda TFF 1. Lig'e cıkan Bandırmaspor'da yapılan transfer harcamaları uzerine sorulan bir soruyu da yanıtlayan Başkan Gocmez, "Bizim bu yıl yapmış olduğumuz transfer harcamaları, kamp masraflarımız, her şey dahil 25 milyon TL'lik bir butce yaptık. Buna kamp, seyahat, primler her şey dahil. Ortalama kazanmışız gibi bir prim hesaplaması yapıp butceye koyduk. 25 milyon TL'lik bir butce bana gore TFF 1. Lig takımlarında ilk 12-13'e girer. Gecen sene 55-60 milyon TL'ler ile ilk beş sıra paylaşılmıştı. En duşuk butce 16-17 milyondu. Bizde 25 milyonluk bir butceleme yaptık. Biz butcemizi yaparken de federasyondan 15-16 milyon TL para gelecekmiş gibi hesapladık. Ama bizim bugune kadar almamız gereken para 4.5-5 milyon TL iken federasyondan şu ana kadar bize gelen para 2.5 milyon TL. Bunun sadece 1 milyonu Bandırmaspor'a geldi. Diğer kısmı temliklere gitti. Aslında bu kadar kendimizden, cebimizden, ailemizden verip sonuclar da boyle olunca bu şehirde en cok morale hasret olan bizler oluyoruz. Futbolcuların şu anda alacakları yok. Maaşlarını aldılar. Rakiplerimiz şu anda maaş odeyemiyor, prim odeyemiyor. Biz bu odeme konusunu bir yerlere getirdik ama ne yazık ki federasyon bize para odemiyor. Aldığımız bilgiye gore onumuzdeki gunlerde 500 bin TL odeme yapacaklarmış. Bizim aylık maaşlarımız yaklaşık 1 milyon TL'ye yakın. Federasyon halen yayıncı kuruluş ile anlaşma imzalamadı. Yayıncı kuruluş, ben anlaşmıyorum cekiliyorum derse kapıya kilit vuracağız o zaman. Daha işin başındayız ama 4-5 milyon liralık acığımız var şu anda. Belki de korona virusten dolayı yine ligler ertelenir bilemeyiz " şeklinde konuştu
"Başkan olarak iyi performans sergileyemiyorum"
Goreve geldiklerinden bu yana gecmiş doneme ait 6-7 milyon lira tutarında transfer yasağı odediklerini vurgulayan Bandırmaspor Kulup Başkanı Onur Gocmez, "Baktığımızda 5 puanda bir takımız. Oysa ki ne hayallerimiz vardı. Bizim hedefimiz hep acık ara ligde kalmaktı. Bu play-off da olabilir, ligin ortaları da olabilir. Takım olarak iyi değiliz. Başkan olarak iyi performans sergileyemiyorum. Yonetim Kurulu iyi performans sergileyemiyor. Futbolcularımız iyi performans sergileyemiyor. Bunlar hep bir butunun parcası. Onumuze bir transfer yasağı yine gelecek. Ama bu Bandırma tarihindeki en duşuk transfer yasağı. Cunku biz cok borc odedik. Biz bu goreve geldiğimizden bu yana 6-7 milyon TL transfer yasağı odedim gecmişten gelen. Bizim almış olduğumuz futbolcularımızdan gelecek olan transfer yasağı olabilir o da 300-400 bin olur. Acılmayacak derecede bir yasak olmaz. Ama yeni gelecek futbolcuya da para vermek gerekiyor. Orada sıkıntı duyabiliriz. Hayatın gercekleri ne yazık ki uzerimize uzerimize geliyor. Eski yoneticilerimizden biri bana hamama giren terler demişti. Evet terliyoruz şimdi ama sadece ben değil, hepimiz terleyeceğiz" diye konuştu.
"2016'daki yabancı futbolculara kiralanan aracların icrası geldi"
Bandırmaspor Başkanı Onur Gocmez takımın bu yıl cıktığı TFF 1. Lig'de maddi olarak zor zamanlar gecirdiğini fakat şehir ici otoparklardan elde edilen gelirlerin buyuk fayda sağladığını ifade ederek, "Biz otoparklarla haciz, icra, iaşe, maaşlar gibi konuları oduyoruz. İsmini vermek istemiyorum ama daha gecen hafta onumuzde 2016 yılında ilk kez cıktığımız TFF 1. Lig'deyken takımda oynayan yabancı futbolculara verilen kiralık aracların odenmeyen rakamı ile ilgili icra geldi. 108 bin TL'lik bir icra. Ben kimin donemindeki borc olduğuna tabi ki bakmıyorum. Sonucta Bandırmaspor'un borcu ama neden bu donem geldi anlamış değilim. Sonra bir sabah uyanıyorum. Bandırmaspor da gecmiş senelerde oynayan bir futbolcudan bir mesaj cep telefonuma. Senet fotoğrafı var. Altında mesaj. Senet elimde benim isterseniz anlaşalım sizde cok para varmış. Arkadaş neden boyle birden herkes ustumuze gelmeye başladı. Bu icrayı hic anlamadım ama. Firmanın ismini de hic duymamıştım. Gecen sene 2. Lig'deyken kulubumuze hizmet veren avukat da bize noterden ihtarname gonderdi. O da 134 bin TL. Biz bunun odemelerini her ay yapıyorduk duzenli ama son zamanlarda anlamsız bir yıpratma hamlesi başladı. O nedenle bizim hep birlikte bir kalkan oluşturmamız lazım. Bandırmaspor'un ligden duşmesi ki şu anda o cizgideyiz. Takımın galip gelmesi ve psikolojik olarak yukselmesi lazım" diye konuştu. - BALIKESİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı