Eskişehir Osmangazi Universitesi (ESOGU) Tıp Fakultesi Goz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Oğr. Uyesi Eray Atalay, onemli bir başarı gostererek Birleşik Krallık devletinin fonladığı bir lisansustu eğitim bursu olan Chevening Bursu'na layık bulundu. Atalay, bir yıl sureli Chevening Bursu ile University College London'da Biyomalzeme ve Doku Muhendisliği alanında lisansustu eğitim alacak.
Her yıl 160 farklı ulkeden yaklaşık 70 bin kişinin başvurduğu Chevening Bursu, kariyerlerinin ortasında olan ve alanlarında ulke ici ve global duzeyde liderlik ve onderlik kapasitesi yuksek, az sayıda kişiye veriliyor. Dr. Oğr. Uyesi Eray Atalay'ın lisansustu eğitim goreceği Biyomalzeme ve Doku Muhendisliği, son yıllarda tıp, biyoloji, muhendislik ve malzeme alanlarının disiplinlerarası yaklaşımıyla sağlık sorunlarına cozumlerin arandığı ve uretildiği ortak bir platform haline gelmiştir. Ozellikli alanları hucre icerikli veya sadece biyomalzeme kullanımı yoluyla organların tamir mekanizmalarının iyileştirilmesi-uyarılması veya hastaya nakledilmeye hazır organların-dokuların laboratuvar ortamında uretilmesi uzerine yoğunlaşmaktadır. Bu yeni disiplin alanı ek olarak, ilac guvenlik veya etkinlik testlerinin insanlara veya hayvanlara zarar vermeden laboratuvar ortamında yapılabilmesini veya hastalıkların modellemesinin yapılarak patogenez yolaklarının anlaşılabilmesini sağlayan organ-on-a-chip platformları uzerinde calışmaktadır. Biyomalzemeler ve ozellikle nano olcekli malzemeler ilacların kontrollu ve yavaş salınımı icin yeni ve daha etkin yaklaşımlar sunmaktadır. - ESKİŞEHİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı