Hamas, Birleşmiş Milletler Filistinli Multecilere Yardım Ajansı (UNRWA) calışanlarının maaşlarında kesinti yapılmaması uyarısında bulundu.
Hamas'tan yapılan yazılı acıklamada, UNRWA calışanlarının maaşlarına dokunulmasının "Filistin icinde ve dışında istikrar ve guvenlik uzerinde ciddi etkileri olacağı" belirtildi.
UNRWA'nın, calışanların maaşında kesintiye gitme kararının binlerce Filistinli ailenin hayatını olumsuz etkileyeceğine işaret edilen acıklamada, "Filistinli multeciler dosyası işgalci İsrail'le mucadelenin ozunu oluşturuyor. Bu konu uzerinde hicbir şekilde baskı oluşturulmasına izin verilemez. Vatanlarından edilen Filistinliler evlerine geri donene kadar onlara garantor olan uluslararası meşruiyete saygı duyulmalıdır." ifadelerine yer verildi.
UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, pazartesi gunu yaptığı acıklamada, sağlık gorevlileri ve oğretmenler dahil 28 bin kurum calışanının maaşlarının bir kısmının odemesini ertelemek zorunda kaldıklarını soylemişti.
BM Genel Kurulunca 1949'da Urdun, Suriye, Lubnan, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinli multecilere yardım amacıyla kurulan UNRWA, halihazırda 5,6 milyon Filistinli multeciye hizmet veriyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ın goreve gelmesinden kısa sure sonra Washington'un UNRWA'ya yaptığı finansal desteği kesmesi, uluslararası yardım kuruluşunu buyuk sıkıntıya sokmuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammed Semiz