İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 buyukluğundeki depremin ardından enkaz alanında ve cadır kentte gorev alan UMKE ekibi, yaşadıklarını anlattı.
Vali Bilal Şenturk'un tebriklerinin ardından AA'ya konuşan sağlık calışanları, gonullu olarak katıldıkları İzmir Depremi'ni anlattı.
Acil Tıp Teknisyeni olarak gorev yapan UMKE gonullusu Meryem Sarıkaya, afet durumları icin oluşturulmuş olan ekipte gorev aldığını ve haber alır almaz gorev icin İzmir'e hareket ettiklerini soyledi.

Emrah Apartmanı'nda calışmalara başladıklarını ifade eden Sarıkaya, şoyle konuştu:
"22 saat boyunca oradaki enkazda calışma yaptık. Bulunduğumuz sure boyunca maalesef iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaştık, bir tane de canlı kedimiz cıktı. Acı senaryolara şahit olduk ilk gun. Daha sonra Guven Apartmanı'ndaki calışmalara destek verdik. Daha sonra cadır kentlerdeki sağlık noktalarında gorev aldık."
İzmir halkının kendilerine buyuk destek verdiğini ifade eden Sarıkaya, bina guvenliği konusunda tum vatandaşların bilinclenmesi gerektiğini sozlerine ekledi.
Bozuyuk 112 Acil Servis Mudurluğu'nde Acil Tıp Teknisyeni olarak calışan Gozde Şenel ise UMKE'ye yeni katıldığını belirtti.
Ekiplerin canla başla gorev yaptığını belirten Şenel, "İlk defa deprem bolgesinde yer aldım. Benim icin biraz zorlu idi, psikolojik olarak da. Hepimiz can kurtarmak icin oradaydık, cok guzel bir organizasyonla calıştık. Hepimiz insanlara yardım etmek icin oradaydık. İnsanlara yardım edebildiğim icin cok mutlu oldum." diye konuştu.
"Gerek olduğu her zaman goreve hazırız." diyen Şenel, şunları soyledi:
"Oradaki herkes duygu doluydu. Birilerine yardım etmek icin hepimiz cırpınıyorduk, cabaladık. Bizim istirahat saatlerimizde Elif ve Ayda bebeğe ulaşıldı. O an cok mutlu olduk. Cok daha fazla kişiyi canlı olarak cıkarmak isterdik. Elif ve Ayda bebek icin cok mutluyum, inşallah guzel hayatları olur."
Bilecik Devlet Hastanesinde sağlık memuru olarak calışan Mustafa Toprak da ekiplerin koordineli olarak enkaz alanında ozveri ile gorev yaptığını vurguladı.
Toprak, sağlık camiasının her alanda vatandaşların yanında olduğunu vurgulayarak, "Enkaz alanında hep canlı cıkarılma umuduyla bekledik. İlk gun, 22 saat boyunca bu umutla bekledik. 3 gun boyunca enkaz alanında gorev aldık, daha sonra depremzedelere cadırda sağlık desteği verdik." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tayyib Hoşbaş