KOCAELİ'de, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla koronavirusun yayılmasını engellemek amacıyla uygulanan sigara yasağına bazı kişiler uymadı. Yuruyuş yolunda hem maskesiz olan hem de sigara icen genc, "Allah'tan başka kimseden korkumuz yok. Şu ana kadar hic ceza yemedim" dedi.
Kocaeli Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca koronavirus salgınını onlemek, bulaşı azaltmak ve maskelerin doğru kullanılmasını sağlamak amacıyla yolda sigara icilmesinin yasaklanması kararı alındı. Bu kapsamda halkın yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda, yapılacak işlemler icin sıraya girilmesi gereken banka, PTT, noter, şehir ici toplu taşıma arac durakları, ATM'ler, fatura odeme yerleri ile semt pazarlarında bugunden itibaren sigara icilmesi yasaklandı. Kent merkezinde bazı kişiler kurallara uyarken, bazılarının da maske takmayıp, sigara icmesi dikkat cekti.
'BİZİM GİBİ İNSANLARIN HATASI VAR'Yuruyuş yolunda sigara icen ve adının Muhammet olduğunu soyleyen genc, "Allah'tan başka kimseden korkumuz yok. Yasaktan haberim yoktu benim. Yapacak bir şey yok, kurallara uymalıyız o zaman. Maske de takmıyordum. Şu ana kadar hic ceza yemedim. Sorun olacağını da sanmıyorum. Virus gerceği var ama yapacak bir şey yok. Benim hatam da var. Bizim gibi insanların da hatası var" dedi.
'BU KURALIN GELMESİ COK İYİ'Sigara kullanımını oğretmen olarak tasvip etmediğini soyleyen, beden eğitimi oğretmeni Melih Oznazlı da "Sağlığa zararlı olduğunu herkes biliyor zaten ve ben oğretmen olarak bunu tasvip etmiyorum. Bu kuralın gelmesi belli bir sure icin cok cok iyi. İnsanlar sigara dumanını icine cekiyor ve dışarı verdikleri zaman yandan gecerken ben cok rahatsız oluyorum. Ama bircok alanda kısıtlamanın gelmesi şart. Yasak bir adımdır ve faydalıdır" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ergun AYAZ